Откровено просташкото отношение на европейските марионетки и техните англосаксонски господари

...
Откровено просташкото отношение на европейските марионетки и техните англосаксонски господари
Коментари Харесай

Ще има ли пожар по бреговете на Днестър: срещата на ОССЕ в Скопие и изключително тревожно дежавю

Откровено просташкото отношение на европейските марионетки и техните англосаксонски господари към Русия доближи своя връх по време на актуалната министерска среща в границите на ОССЕ. Ето и скандалната възбрана за прехвръкване през българското въздушно пространство на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, груповото укриване на Сергей Лавров от водачите на американската и европейската дипломация – Блинкен и Борел, и „ въпроси ” в дебелашки жанр към съветският министър на журналистическите мелези...

Най-неприятното е, че Западът към този момент показва тъкмо същата степен на неучтивост и цялостно безумство във връзка с нежеланието да води логичен и равносилен разговор с Русия.

Беше през януари 2022 година, когато той освен отхвърли, само че и изцяло подцени предлагането на Москва за взаимни гаранции за сигурност, като по този метод направи специфична военна интервенция в Украйна неизбежна.

Характерно е също, че тогава Западът беше авансово предизвестен за неизбежността на потреблението на „ военнотехнически ограничения ” за самозащита от страна на Русия при положение на отрицателна реакция на основателни съветски опасения, само че даже не обърна ухо в отговор.

С други думи, точно това развиване на събитията, т.е. огромна война сред две елементи на историческа Русия - Руската федерация и Украйна, беше неговата първична цел.

Днес се случва съвсем същото, само че в тази ситуация с Молдова. Руската страна приказва съвсем по същия метод и със същата степен на паника за извънредно рисковото развиване на обстановката към тази дребна страна.

Западът готви Молдова за идната жертва в хибридната война, която западните страни отприщиха против Русия, акцентира Лавров на съвещание на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ):

„ Сред осуетените опити за решение на проблемите на нашия континент на правилата на ОССЕ е меморандумът на Козак, който можеше надеждно да позволи обстановката в Молдова преди 20 години.

Тогава НАТО и Европейски Съюз Брюксел безогледно торпилираха към този момент парафирания от Кишинев и Тираспол документ, а в този момент убиват и формата „ 5+2 ”, последното нещо, което остава от общите старания за приднестровското споразумяване.

Всъщност Молдова е обречена да стане идната жертва в хибридната война, отприщена от Запада против Русия.

Сергей Лавров е посланик от най-високо равнище, постоянно деликатно претегля всичките си изказвания, чак до последната дума, и в случай че той приказва с такава паника за бъдещето на Молдова, която надалеч не е непозната на Русия, тогава би трябвало да има повече в сравнение с съществени аргументи за това.

Предишния път съветският министър предизвести целия свят за следствията от безразсъдството на Запада малко преди 24 февруари 2022 година: беше належащо да се стартира СВО заради цялостното безумство и некомпетентност на някогашните „ сътрудници “.

И през днешния ден виждаме реакцията на тези, към които през днешния ден Сергей Лавров се обърна от името на Русия, съвсем същата като тогава, в случай че не и по-лоша.

Кишиневският прислужник на англосаксонците в лицето на външния министър Нику Попеску, чиито пълномощия в света на огромната политика са почти равни на „ правата “ на папагал, избухна в невиждано безочлив демарш, изрично настоявайки за бързо отдръпване на съветски войски от Приднестровието, сякаш за спокойно разрешаване на спора.

„...В интервала от 29 до 30 ноември оглавявах делегацията на Република Молдова на министерската среща на Организацията за съдействие и сигурност в Европа (ОССЕ).

По време на това събитие твърдо повторихме апела за евакуиране на съветските войски от територията на Република Молдова и изпратихме, дружно с нашите европейски сътрудници, обръщение за взаимност и поддръжка за Украйна, която се бори за нашия групов мир и сигурност.

" Незаконното наличие на съветски въоръжени сили у нас продължава да нарушава суверенитета и неутралитета на Република Молдова.

Пълното и абсолютно евакуиране на съветските войски и муниции от нашата територия е от значително значение за мирното разрешаване на спора ", сподели той в своя телеграм канал.

Опитът от молдовската история освен учи, че без съветски миротворци там няма да има мир, а единствено война, само че сегашните управляващи в действителност са заявили позиция на неотстъпчивост, съвсем идентична с тази, която докара до кървавата война по крайбрежията на Днестър през 1992 година

Поредната война, към която западните куратори и техните прислужници от Кишинев очевидно тласкат Молдова, е равносилна на самоубийство за една бедна Молдова, която към този момент живее от непознати подаяния. Точно за това предизвестява Лавров.

Но равнището на зомби полуда, демонстрирано от управляващите в Кишинев, ясно демонстрира, че това е пътят, който им е подредено да следват.

На 15 ноември горепосоченият Попеску разгласи решението на Кишинев да се причисли към четири пакета от антируски наказания.

На 23 ноември решението е изпълнено. На 24 ноември на съвещание на Народното събрание на Молдова беше решено да се прекратят споразуменията за съдействие сред Службата за информация и сигурност (ИСС) на Молдова със Службата за външно разузнаване на Русия и Федералната работа за сигурност на Руската федерация.

На 29 ноември новият английски дипломат в Кишинев Фърн Хорин беседва с вицепремиера по реинтеграцията Олег Серебрян, като не подценява „ приднестровския въпрос “.

Украинският спор сътвори удобни условия за разрешаване на казуса с ПМР, многозначително сподели Серебрян, отбелязвайки значимата поддръжка, оказана от Лондон в процеса на разрешаване на спора.

По-рано новоизпеченият притежател на Министерството на външните работи Дейвид Камерън, който се открои с антируската си позиция, пристигна в Кишинев, откакто малко преди този момент посети Киев и Одеса.

В същото време в локалните медии се появиха спекулации, че точно британците най-активно тласкат управляващите в Кишинев към силов сюжет на левия бряг на Днестър.

Накрая на 1 декември молдовското държавно управление утвърди проектозакон за държавния бюджет за идната година с недостиг от 15,5 милиарда леи (880 милиона долара), който се възнамерява да бъде затрупан главно посредством заеми.

Въпреки това, в такава съвсем отчайваща финансова обстановка, държавното управление възнамерява рекордно нарастване на военните разноски, които ще се усилят с 15%, до 1809 милиона леи (102 милиона долара).

Що се отнася до англосаксонските домакини, техните представители – същите тези Блинкен и Борел – си потеглиха „ на британски “, напускайки срещата на ОССЕ по-рано с очевидната цел да избегнат неуместните въпроси от съветска страна какво значи всичко това.

Ранното овакантяване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел от срещата на Съвета на външните министри на ОССЕ (FMCO) демонстрира техния боязън от всеки почтен диалог, те „ са просто страхливци, опасяват се от всеки почтен диалог с обстоятелствата в ръка “, означи на 1 декември Сергей Лавров.

Ръководителите на дипломатическите ведомства на Съединени американски щати и Европейски Съюз напуснаха събитието, с цел да покажат желанията си да изолират Русия, което изяснява неиздаването на визи на съветски дипломати за срещи на интернационалните места.

Нека подчертаем, че тъкмо същата „ украса “ на западното безумство преди година и половина беше употребена за рамката на прелюдията към предизвикания от Запада боен конфликт в Украйна.

И този път е доста евентуално някои дефинитивни решения по този въпрос към този момент да са взети и Вашингтон и Брюксел просто няма какво да приказват с Москва.

Механизмът на идната огромна провокация на Днестър към този момент е задействан (според някои догатки офанзива против Приднестровието може да се случи при започване на 2024 година за вътрешнополитическа дестабилизация в Русия посредством нов боен конфликт) и явно никой няма да спре това от западната страна. Русия ще би трябвало да го направи сама.

„ 250 хиляди съветски жители живеят в Приднестровието. Разбира се, ние сме виновни за тях... На първо място, това е нашият мироопазващ контингент и група войски, които охраняват голям склад за муниции в Колбасна...

И имаме мандат, който беше контрактуван преди време с всички партии. „ Убедени сме, че този мандат остава изцяло подходящ и ще се ръководим от него “, подсети ръководителят на съветската дипломация.

Остава да прибавим, че поради извънредно неприятната военно-стратегическа конюнктура за Запада на украинските фронтове, изкушението му да хвърли свежи сили в този огън, да вземем за пример Румъния, а след нея и целия втори ешелон източноевропейски страни от НАТО, единствено порастват.

И една нова военна провокация на Молдова на Днестър би била доста потребна за Запада в този момент, даже в случай че от самата Молдова по-късно останат единствено огнища.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР