Емблематичният пуловер с черна овца на принцеса Даяна донесе близо £1 милион на търг

...
Открит на таванско помещение през март от дизайнерката Джоана Озбърн,
Коментари Харесай

Открит на таванско помещение през март от дизайнерката Джоана Озбърн, пуловерът включва причудлива черна овца сред белите и е сред първоначалните дизайни на Осбърн и Sally Muir за Warm and Wonderful knitwear, която е основана през 1979 г.

Самоличността на спечелилия търга остава неразкрита.

Sotheby's описва пуловера като включващ „причудлив мотив с черно-бяла овца“ и каза, че е сред пионерските творения на марката трикотаж.

Бележката в каталога на Sotheby's казва: „Носено от Даяна Спенсър през 1981 г. на поло мач на принц Чарлз.

„Това партидата включва две официални писма, написани през 1981 г., от Бъкингамския дворец до Warm and Wonderful, в които учтиво се обяснява, че джъмперът е бил повреден и се иска ремонт или замяна.

Короната ще изобрази смъртта на принцеса Даяна "деликатно", казват продуцентите

Изображение: Нежа Бернуси, сътрудник по маркетинг и комуникация в Sotheby's разглежда изложения пуловер на принцеса Даяна

"Топло и прекрасно й изпрати пуловер за смяна, който тя носеше през 1983 г. на друг мач по поло."

Sotheby's добави: „По-нататъшното разследване убеди екипа: повредения маншет, формата, единичната овца на раменете, малки вариации в очите на овцата, които бяха индивидуални зашит на..."

Прочетете повече в Sky News:
Принцът и принцесата на Уелс търсят главен изпълнителен директор с „ниско его"

Изображение: Принцеса Даяна, облечена в по-нова версия на джъмпера с черна овца на мач по поло с тогавашния принц Чарлз през 1983 г.

В него се казва, че във връзка с удостоверяване на автентичността със снимка от Sotheby's, изгубеният джоб с овца, намерен на таван, е „потвърдено, че е оригиналният джумпер с овца, носен от принцеса Даяна преди повече от 40 години".

Онлайн наддаването започна на 31 август, съвпадайки с 26-ата годишнина от трагичната смърт на Даяна при автомобилна катастрофа в Париж.

Скачачът спечели толкова слава в резултат на използването му от Даяна, че копие се съхранява в Музея на Виктория и Албърт.

Някои коментатори твърдят, че по-късното носене на дрехата от принцесата е имало скрит смисъл, като единствената черна овца е емблематична за това как е гледала на мястото си в кралското семейство - идея, загатната в The Crown, когато е носена от Ема Корин в епизод от сезон 4 на сериала Netflix.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР