Откриха птичи грип при пингвини край Антарктида – 200 пиленца

...
Откриха птичи грип при пингвини край Антарктида – 200 пиленца
Коментари Харесай

Откриха птичи грип при пингвини край Антарктида – 200 пиленца умират

Откриха птичи грип при пингвини край Антарктида – 200 пиленца умират. Смъртоносен вариант на вируса на птичия грип е разпознат за първи път в пингвините папуа, съгласно Научния комитет за антарктически проучвания (SCAR), което подхранва опасенията, че вирусът може да се популяризира измежду големите колонии на пингвини в Антарктика.

Изследователите откриха към 35 мъртви пингвина на Фолкландските острови,

в Южния Атлантик, на 19 януари. Проби, взети от два от мъртвите пингвини, са позитивни за вируса на птичи грип H5N1, сподели Ралф Вандстрилс, ветеринарен доктор, който работи в SCAR.

Правителството на Фолкландските острови сподели пред Ройтерс, че доста повече папуански пингвини са умрели при сходни условия. Към 30 януари „ има над 200 пилета, които са умрели дружно с някои възрастни “ пингвини, сподели държавната говорителка Сали Хийтман.

Смъртните случаи удостоверяват, че пингвините са податливи на смъртоносната болест,

която унищожи популациите на птици по света през последните месеци. Gentoo обаче рядко пътуват сред Фолклендските острови край крайбрежията на Аржентина и Антарктическия полуостров.

Това значи, че е малко евентуално мигриращите пингвини да пренесат разпространяването в южната част на континента, сподели Ванстрилс.

„ Ролята на пингвините може да бъде локален източник на болест “, уточни той. „ Тоест да се поддържа набор от податливи гостоприемници, които в никакъв случай няма да изоставен островите. “

Смъртните случаи удостоверяват, че субантарктическите пингвини за податливи на смъртоносното заболяване, което намалява популациите на птиците по света през последните месеци. Субантарктическите пингвини рядко се придвижват сред Фолклендските острови край аржентинските крайбрежия и Антарктическия полуостров, който е ситуиран на 1300 километра на юг.

 

Източник: Ройтерс / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР