Откакто се помня е така. 2004 година се разрешава изграждането

...
Откакто се помня е така. 2004 година се разрешава изграждането
Коментари Харесай

Решението е Столична община да придобие сградата, свързвана с името на Гешов, заяви кметът на района Средец

" Откакто се помня е по този начин. 2004 година се позволява построяването на 7-етажен хотел. От няколко години насам общината води каузи, които да предотвратят това и да бъде одобрен от основния проектант, проект за застрояване, който планува постройката да се резервира в настоящия си тип ", съобщи в " Денят стартира " Трайчо Трайков - кмет на регион " Средец ".

По думите му сегашният притежател не демонстрира почтеност.

" За мен решението е в това Столична община да придобие постройката посредством диалози със притежателя или посредством отчуждаване. Има социална потребност, която да обоснове този факт ", безапелационен беше той.

Също по този начин предложи общината да може да учреди ипотека, в негова тежест и тя да финансира и да извърши нужните действия.

В " Денят стартира " Кирил Ковачев, който живее наоколо до къщата-паметник на културата също уточни, че казусът е от години, а за неговото разрешаване не се прави нищо по въпроса.



" Усетих дима, който ме разсъни и тогава видях пожарните, които бяха спрели и бяха извикани от една от съседите. Но мога да кажа, че тъкмо преди 22 години, по същия мотив отново тука давах като домоуправител, изявление по същия мотив. И оттогава до в този момент няма безусловно никаква смяна ", описа Кирил Ковачев - живущ наоколо до постройката монумент на културата.





Той описа, че непрестанно в къщата монумент на културата " си влизат, излизат ". Допълни, че полицията знае доста добре и е викана неведнъж, само че нищо не се подхваща, с цел да спре посещаването на къщата от " хора, на които не им е мястото тука ". Друг проблем съгласно живеещия в квартала са и непрестанно падащите предмети.



" Наркомански истории, пожари... Просто това място в центъра на София не може да съществува по този метод и ние към този момент не виждаме какво може да се направи, с цел да се промени тази обстановка. Това не знам дали го има някъде другаде по света ".

Вижте повече в директното включване на Борислава Алексова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР