Откакто петгодишен играе в спектакъл под режисурата на дядо си

...
Откакто петгодишен играе в спектакъл под режисурата на дядо си
Коментари Харесай

Бил е метеоролог и главен градинар. Днес е любимец на милиони заради киното и театъра

Откакто петгодишен играе в театър под режисурата на дядо си Георги, той не стопира да радва феновете: той е Гошо от " Оркестър без име “, капитан Мортимър от " Последни стремежи “, принц Алфонсо от " Тринайсетата избраница на принца “, Керкелезов от " Господин за един ден “, злия маг от " Патилата на Спас и Нели “ и още, и още...

Независимо дали разиграва скеч в селско читалище, дали прави телевизионно шоу или взе участие в Шекспирова пиеса, Георги Мамалев постоянно приковава вниманието. 

В своята автобиографична книга " Усмихни се, дребосъче! " артистът споделя съкровени истории, мисли и радостни случки от детството си, от учебното заведение, от казармата, даже от фамилната кухня.

Но преди да се наложи на сцената и в киното, той е бил метеоролог и основен градинар. А също кой някогашен министър му е правил гипсов бюст, по какъв начин е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и за какво постоянно ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

Усмивка – това е думата, която свързваме най-често с Жоро Мамалев. Зърнем ли го, тя неизбежно се появява на лицата ни. Днес обичаният на милиони българи артист става на 71 години. Честито!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР