Откакто дойде на власт през октомври, правителството на Робърт Фицо

...
Откакто дойде на власт през октомври, правителството на Робърт Фицо
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Братислава против Фицо и за Украйна

Откакто пристигна на власт през октомври, държавното управление на Робърт Фицо породи безпокойствие поради рецензиите си против европейската военната помощ за Украйна и поради опита си за възобновяване на културните и политическите връзки с Русия.

По-рано през месеца словашкият министър на външните работи Юрай Бланар се срещна с сътрудника си от Русия Сергей Лавров. Това беше една от дребното срещи сред представител на страна от Европейски Съюз и представител на Русия, която Европейски Съюз се стреми да държи в изолираност.

Демонстрацията в Братислава нощес стартира със тон на сирени за въздушна паника. Според новинарския уебсайт " Деник Н " в проявата са взели участие 5000 души. Участници в демонстрацията споделиха, че не им харесва посоката, в която е поела страната след изборите. Те споделят, че са част от Запада и са разочаровани от премиера и държавното управление.

Фицо пази политиката на държавното управление си, която назовава уравновесена и суверенна външна политика и споделя, че няма военно решение на спора в Украйна. Той отхвърли концепцията за подкрепяне на Украйна с оръжия. Според Фицо снабдяването с оръжие на Украйна единствено ще удължи боевете. Западните съдружници отхвърлиха този мотив.

Външният министър Бланар пък отбрани срещата си с Лавров, като сподели, че тя е била поискана от съветската страна. Той също съобщи, че е нужно дипломатическо решение за Украйна.

Фицо е и срещу глобите против Русия, само че до момента се е въздържал да блокира сходни европейски ограничения или отпущането на финансова помощ за Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР