Отборите на Бразилия и Хърватия се изправят един срещу друг

...
Отборите на Бразилия и Хърватия се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Ще продължи ли бразилската самба и срещу световния вицешампион?

Отборите на Бразилия и Хърватия се изправят един против различен в първи четвъртфинал от програмата на 22-ото Световно състезание по футбол. Селекцията на Тите показва може би най-хубавия футбол от началото на шампионата, до момента в който хърватите сигурно ще желаят да защитят реномето и на международен вицешампион. Всичко това прави борба на стадион " Едюкейшън Сити " повече от вълнуваща.
 Далич се извини за сравненията с фигурното пързаляне
Далич се извини за сравненията с фигурното пързаляне

Ето какво сподели той

Логично бразилците са считани за любимци в този мач, като те са с най-големи шансове и за спечелването на купата въобще. Титулярните играчи на Тите получиха отмора в последния мач от групата си и след това нямаха проблеми с корейците, до момента в който тези на Хърватия към този момент изиграха четири тежки дуела и сигурно ще са по-изморени.



Твърдо навън до края на шампионата са получилите контузии в своите колена Габриел Жезус и Алекс Телеш. Алекс Сандро пък е с мускулна контузия и Тите до последно ще размишлява за включването му в игра. Потенциален негов заместител измежду стартовите 11 ще бъде Едер Милитао.
 Проблеми за Тите преди мача с Хърватия
Проблеми за Тите преди мача с Хърватия

Алекс Сандро ще пропусне срещата с " шахматистите "

Селекционерът Златко Далич ще има проблеми с крайните си бранители, защото Борна Соса е болен, а Йосип Станишич е с травма и не се знае дали някой от тях ще е подготвен за огромния мача.

Хърватия и Бразилия към този момент имат своята история с мачове на сходен конгрес. През 2006 година двата отбора са в една група на Мондиала в Германия, а Селесао печели с 1:0 след гол на Кака. Осем години по-късно подобен дуел открива Бразилия 2014, а тогава триумфът още веднъж е за " златистите " - 3:1.

Победителят от тази четвъртфинална двойка ще се изправи против някой всред Нидерландия и Аржентина. Главен арбитър на срещата е Майкъл Оливър.
 Модрич: Бразилия е любимец, само че това не ни тормози
Модрич: Бразилия е любимец, само че това не ни тормози

" Очаква ни най-важният мач в шампионата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР