Отборът на Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 5:2 при

...
Отборът на Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 5:2 при
Коментари Харесай

Тампа Бей развали домакински дебют на Джони Гудро за Кълъмбъс

Отборът на Тампа Бей Лайтнинг се наложи с 5:2 при визитата си на Кълъмбъс Блу Джакетс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. Така „ светкавиците “ равалиха домакинсия дебют на огромната облага на отбора от Охайо през лятото Джони Гудро.

Именно Гудро откри резултата единствено 2:21 след началото на срещата, само че 4:08 след средата на първата третина Кори Пери изравни при игра с човек повече. До края на частта паднаха още две попадания, като първо Стивън Стамкос изведе Тампа Бей напред 15:21 след началото на мача, преди 34 секунди по-късно Густав Найквист да изравни за домакините. Гостите от Флорида обаче се отдръпнаха на почивката с задатък от един гол, с помощта на Рос Колтън, който се разписа 65 секунди преди сирената.

В оставащите две елементи Тампа Бей вкара по още едно попадение, като първо Кал Фут повиши на 4:2 7:45 след началото на втората част, преди Стамкос да оформи крайното 5:2 7:57 след началото на последната третина. За Тампа Бей това бе първа победа за сезона, откакто в първия си дуел за акцията Лайтнинг отстъпи с 1:3 при визитата си на Ню Йорк Рейнджърс. 

За Кълъмбъс пък това бе второ поражени в два мача от началото на акцията. В откриващия си дуел Блу Джакетс загуби като посетител от Каролина Хърикейнс с 1:4. Сезонът за Кълъмбъс продължава тази нощ с посещение на Сейнт Луис Блус, като дуелът ще започва в 3:00 часа българско време. Точно час по-рано ще стартира и дуела сред Тампа Бей и Питсбърг Пенгуинс, който ще се играе в Пенсилвания. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР