Отборът на Рилски спортист триумфира за трети пореден път с

...
Отборът на Рилски спортист триумфира за трети пореден път с
Коментари Харесай

Рилски спортист триумфира за трети пореден път с Купата на БФБ при девойките до 19 г.

Отборът на Рилски състезател победи за трети следващ път с Купа БФБ при девойките U19, откакто в повтаряне на финала в шампионата от предишния сезон отборът надделя Берое Стара Загора с 62:54 в столичната зала " Триадица ".

Съставът от Самоков водеше през по-голяма част от мача, само че на няколко пъти противникът му правеше поврат, а спечелилият бе избран едвам в последните минути.

Баскетболистките на Рилецо отстъпваха под коша при започване на дуела, само че се възползваха по-добре от грешките на противника, като след първата част водеха със 17:12. Преднината на девойките на Маргарита Маринкова доближи в един миг 9 пункта през втория интервал, само че Берое стигна до цялостен поврат три минути преди почивката след панер на Димана Костова. Последваха обаче три следващи тройки на отбора от Самоков и на почивката той още веднъж бе напред при 32:28.

Водени от Деница Манолова, самоковки започнаха по-добре второто полувреме и поведоха с двуцифрен задатък, само че въпреки всичко интригата се резервира и преди последната част, която стартира при 46:39. Берое въпреки всичко не се отхвърли и след 11 следващи точки на Гергана Маданкова, в това число три тройки, се стигна до нов поврат в интерес на старозагорки за 52:51. До края обаче Рилски състезател направи серия от 9:2 в своя изгода, която разреши на тима да си върне контрола върху събитията на паркета и в последна сметка да стигне до триумфа в надпреварата.

Деница Манолова бе най-резултатна за спечелилите с 28 точки, а Ивана Бонева записа 12, до момента в който в това време за състава от Стара Загора Гергана Маданкова означи 23 пункта, с 18 пък приключи Димана Костова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР