Отборът на Рилски спортист приключи с успех в редовния сезон

...
Отборът на Рилски спортист приключи с успех в редовния сезон
Коментари Харесай

Рилски спортист прекъсна успешната серия на Балкан, Спартак Плевен се справи с Черноморец в края на редовния сезон в НБЛ

Отборът на Рилски състезател завърши с триумф в постоянния сезон на Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто победиха като хазаин с 82:69 (23:13, 20:18, 26:9, 20:22) състава на Балкан Ботевград.

Двубоят в " Арена Самоков " стартира мъчно за момчетата на Людмил Киров, които в началните минути изостанаха с 4:12, само че до края на откриващата четвърт ботевградчани стигнаха до единствено една точка от углавен удар, което разреши на домакините да стигнат до цялостен поврат и да поведат с двуцифрена разлика при 23:13.

Оттук нататък " скиорите " диктуваха напълно събитията на паркета, а серия от 19:2 в тяхна изгода на старта на второто полувреме им оказа помощ да отворят разлика от 30 пункта. В един миг от заключителната част преднината на Рилски доближи даже 34 точки при 80:46, а до края " зелените " съумяха само да създадат загубата си малко по-почетна.

Най-резултатни за спечелилите станаха Чавдар Костов и Джо Лоусън и с по 13 пункта, а Алекс Симеонов приключи с 11. В същото време за Балкан капитанът Димитър Димитров осъществя 13 точки, а с по 10 се регистрираха Йордан Минчев и Николай Грозев.

Така отборът на Рилски състезател завършва постоянната фаза на шампионата второто място с баланс 24-8 и в първия кръг на плейофите ще играе против Шумен.

За ботевградчани провалянето през днешния ден бе първо под управлението на Васил Христов, а след него клубът е на четвъртата позиция с индикатори 21-11 и в първия стадий на елиминациите ще играе против ЦСКА.



По същото време в своята зала " Балканстрой " Спартак Плевен надигра с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) спечелилия в постоянния сезон Черноморец Бургас и по този начин прекъсна серията си от осем следващи загуби от този противник.

Първото полувреме мина при поделено превъзходство, като домакините за малко поведоха с двуцифрена разлика при 23:13, само че до почивката " акулите " заличиха изцяло своя пасив и в края на втората четвърт даже взеха нежен задатък при 39:37.

След подновяването на играта борбата продължи да бъде равностойна доникъде на заключителната част, когато положителните изяви на Николай Стоянов способстваха за това спартаклии още веднъж да изградят двуцифрена преднина, а до края удържаха опитите на бургазлии за поврат за крайното 81:76 в своя изгода.

Именно Стоянов бе над всички за спечелилите със 17 точки, а Талиб Занна и Цветомир Чернокожев вкараха надлежно по 16 и 13.

От другата страна за състава на Васил Евтимов Евгени Хаджирусев се отличи с 19 пункта.

Въпреки провалянето през днешния ден Черномрец Бургас финишира преди всичко постоянния сезон с баланс 25-7 и на старта на плейофите ще играе против Левски, до момента в който баскетболистите на Любомир Минчев остават трети в класирането (23-9) и в четвъртфиналите ще мерят сили с Черно море Тича.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР