Отборът на Нигерия започна победно участието си в Купата на

...
Отборът на Нигерия започна победно участието си в Купата на
Коментари Харесай

Нигерия страда ли, страда, но някак излъга Бурунди

Отборът на Нигерия стартира победно присъединяване си в Купата на Африканските народи за 2019 година. В група В на шампионата „ супер орлите” имаха голямо количество компликации против коравия отбор на Бурунди, който може единствено да съжалява, че не взе нещо от мача. Едничкият гол на Одион Игало в края разреши на нигерийците да завоюват с 1:0.

Първото полувреме на „ Александрия Стейдиъм” мина съвсем напълно под диктовката на Бурунди. Като се изключи един ранен късмет на Самуел Чуквуезе в 28-ата, останалите чисти обстановки бяха за „ лястовиците” на треньора Оливие Ниюнгеко.

В 14-ата Седрик Амиси засече по страховит метод центриране в наказателното поле на Нигерия и провокира ефектно избавяне от Даниел Акпеи. После в 30-ата Гаел Бигиримана опита шанса си от директен свободен удар. Голямата отдалеченост по отношение на вратата оказа помощ на Акпеи, който съумя да боксира.

Седем минути преди края на първото полувреме Фредерик Нсабиюмва скочи и засече центриране от статично състояние, като опита да вкара при близката греда. Акпеи този път не съумя да реагира, само че за негов шанс топката отскочи от рамката на вратата.

След почивката Нигерия заигра надалеч по-добре и последователно натика съперника си в неговата половина. В 51-ата Кенет Омеруо се извиси и взе високата топка след директен свободен удар. Сантиметри разделиха бранителя от това да се разпише, топката мина доста малко над гредата.

Положителната развръзка за Нигерия настъпи в 77-ата минута. Тогава левият бек Ола Айна се включи в предни позиции и опита упорит пас с пета към наказателното поле. Там един от бранителите на Бурунди подцени топката и по този начин Игало внезапно се озова самичък против вратаря по диагонала. От към 9-10 метра таранът беше безсърдечен, а диагоналният му шут отскочи от левия дирек, с цел да се оплете в мрежата – 1:0.

Игало можеше да убие интригата три мунити преди края, когато опита упорит прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. За злощастие на влезлия като запаса нападател опитът му мина над задачата.

По този метод Нигерия поведе в класирането на група В с 3 точки на сметката си. Бурунди към този момент е финален преди изиграването на другия мач, който опълчва Гвинея и Мадагаскар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР