Отборът на Момчил Цветанов Кануън-До запази мястото си в елита

...
Отборът на Момчил Цветанов Кануън-До запази мястото си в елита
Коментари Харесай

Асистенции на Чико Цветанов оставиха отбора му в елита на Република Корея

Отборът на Момчил Цветанов Кануън-До резервира мястото си в елита на футбола в Република Корея, откакто завоюва плейофа с тим от втора дивизия. Кануън-До победи с 4:1 във втория мач Теджон Хана Ситизен, което беше премного да преодолее провалянето с 0:1 в първата среща. Момчил Цветанов беше единственият чужденец в състава на домакините, игра цялостни 90 минути и получи жълт картон в 69-ата минута. Българският национал обаче имаше доста сериозен принос за триумфа, защото направи две асистенции- за първия и за последния гол на своя отбор.
 Стивън Петков с нов гол в Португалия
Стивън Петков с нов гол в Португалия

Вече има шест за сезона

Гостите от Теджон излязоха напред в 17-ата минута, което направи преднината им в общия резултат два гола. Кануън-До изравниха в 26-ата минута, когато защитник на Теджон си вкара автогол, пробвайки се да спре центриране на Момчил Цветанов. Топката обаче подлъга вратаря и влезе в мрежата. След това в границите на две минути домакините нанесоха своя удар вкарвайки два гола и дръпнаха с 3:1.

Разписаха се Лим Че Мин в 28-ата и Хан Кук Йън в 30-ата. В 3-ата минута на добавеното време на мача Цветанов още веднъж беше неукротим по крилото и центрира за Хавн Мун Ки, който оформи крайното 4:1. Отборът на българина приключи на предпоследното 11-о място в крайното класиране, което им отреди място на бараж за опазване на елитния си статут и те се оправиха отлично. Шампион на Република Корея стана Чонбук Моторс, което е тяхна девета купа в историята. Второто място е за Улсан Хюндай, а третото за ФК Дегу.
 Атанас Илиев влезе като запаса при проваляне на Асколи, Антов на пейката
Атанас Илиев влезе като запаса при проваляне на Асколи, Антов на пейката

Монца спечели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР