Отборът на Ливърпул записа втория си пореден успех в групите

...
Отборът на Ливърпул записа втория си пореден успех в групите
Коментари Харесай

Ливърпул срази Унион Сен Жилоа за втори пореден успех в Лига Европа, Рома и Леверкузен също продължават по план

Отборът на Ливърпул записа втория си следващ триумф в групите на Лига Европа, побеждавайки с 2:0 вкъщи белгийския Унион Сен Жилоа.

На своя " Анфилд " момчетата на Юрген Клоп сигурно не изиграха най-хубавия си мач, само че направиха задоволително, с цел да стигнат до стремежи резултат, реализирайки по едно попадение в края на двете полувремена.

Райън Гравенберх даде задатък на " мърсисайдци " в 44-ата минута, възползвайки се неприятна интервенция на стража на гостите Антъни Морис, който не съумя да улови топката след удар на Трент Александър-Арнолд, а при добавката си от близко Гравенберх нямаше по какъв начин да сбърка за 1:0. За нидерландеца това бе и първи гол с екипа на " алените " след идването му от Байерн Мюнхен през това лято.

В добавеното време на срещата Диого Жота оформи крайното 2:0, завършвайки сполучливо светкавична контраофанзива за своя отбор.

С тази победа Ливърпул събра цялостен актив от 6 точки и е водач в подреждането на тази група " Е ", следван от френския Тулуза с 4 пункта, откакто довечера " виолетовите " надиграха с минималното 1:0 вкъщи ЛАСК Линц. Унион Сен Жилоа заема краткотрайно трето място в класирането с 1 точка, а към този момент австрийците са на последната позиция без актив.



Междувременно финалистът в Лига Европа от последното издание на конкуренцията Рома краткотрайно се отърси от компликациите си в Серия " А " и победи изрично швейцарския Сервет с 4:0 на " Стадио Олимпико ".

Ромелу Лукаку откри резултата за " вълците " с гол в 21-ата минута, а при започване на втората част момчетата на Жозе Моуриньо се развихриха и за по-малко от четвърт час осъществиха нови три попадения, като на два пъти прецизен беше Андреа Белоти, а един път се разписа и капитанът Лоренцо Пелегрини.

След първите два кръга в тази група " G " Рома дели първото място с чешкия Славия Прага, като и двата отбора са с цялостен актив от 6 пункта, до момента в който Сервет дружно с молдовския Шериф Тираспол занапред ще търсят първите си точки в конкуренцията по време на дуелите между тях.



Тимът на Байер Леверкузен също стигна до втори триумф в групите на Лига Европа, надигравайки с 2:1 като посетител норвежкия Молде.

Жереми Фримпонг и Нейтън Тела вкараха два бързи гола за " аспирините ", с цел да обезпечат стабилен задатък на своя отбор, а в края на срещата Емил Брейвик въпреки всичко върна един гол за домакините.

По този метод футболистите на Шаби Алонсо са водачи в класирането с 6 точки от 6 вероятни, какъво е и активът на азербайджанския Карабах, който довечера съкруши с 1:0 като посетител шведския Хекен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР