Отборът на Кълъмбъс Блу Джакетс привлече двукратния носител на купа

...
Отборът на Кълъмбъс Блу Джакетс привлече двукратния носител на купа
Коментари Харесай

Кълъмбъс Блу Джакетс привлече вратаря Джонатан Куик от Лос Анджелис Кингс

Отборът на Кълъмбъс Блу Джакетс притегли двукратния притежател на купа " Стенли " Джонатан Куик от отбора на Лос Анджелис Кингс. Освен вратаря, " сините якета " получават и конвенционален избор в първия кръг на драфта на Националната хокейна лига това лято, както и избор в третия кръг на драфта през 2024 година.

В подмяна Лос Анджелис получава финландския пазач Йоонас Корписало и съветския бранител Владислав Гавриков. Ако " кралете " не съумеят да се класират за плейофите през сегашния сезон, двата избора, които изпращат в договорката на Кълъмбъс, ще бъдат във втория кръг през 2023 и 2024 година.

37-годишният Куик, който е първи измежду вратарите в историята на Кингс по брой победи с 370, надалеч не се радва на най-хубавия си сезон. Ветеранът позволява по 3,5 гола приблизително на мач и има единствено една " суха " мрежа в 31 мача.

Въпреки пробойните в отбрана, които " кралете " се пробват да разрешат с привличането на Корписало и Гавриков, отборът се показва доста добре от началото на сезона и заема второ място в класирането в Тихоокеанската дивизия със 76 точки, колкото има и водачът Вегас Голдън Найтс, който обаче е с два изиграни мача по-малко.

28-годишният Корписало пропусна съвсем целия минал сезон поради травми, само че през този към този момент изигра 28 мача, в които позволява по 3,17 гола приблизително.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
27-годишният Гавриков пък има три гола и седем асистенции в 52 мача този сезон за отбора на Кълъмбъс, който има най-лошите индикатори от всички 32 тима в НХЛ с едвам 46 извоювани точки от 61 изиграни мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР