Отборът на Челси записа втори последователен успех в английската Висша

...
Отборът на Челси записа втори последователен успех в английската Висша
Коментари Харесай

Челси разби Уест Хям и се изкачи до седмата позиция в подреждането, Брайтън удари Астън Вила и остави интрига в борбата за топ 4

Отборът на Челси записа втори пореден триумф в британската Висша лига, надигравайки с безапелационното 5:0 вкъщи Уест Хям в среща от 35-ия кръг на шампионата.

На своя " Стамфорд Бридж " " сините " откриха резултата след четвърт час игра с помощта на своя водач Кол Палмър, който осъществя 25-ия си гол през акцията.

До почивката превъзходството на състава, воден от Маурисио Почетино, продължи, като със своите попадения Конър Галахър и Нони Мадуеке направиха задатъка на Челси типичен.

През второто полувреме обстановката на терена не се промени, а това разреши на Николас Джаксън да се разпише на два пъти, с което оформи и крайното 5:0.

Убедителният триумф оказа помощ на " сините " да се изкачат до 7-ата позиция в подреждането с актив от 54 точки, колкото има и отборът на Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко.

FT: BACK TO WINNING WAYS IN THE!

[1-0] // ️
— Brighton & Hove Albion (@OfficialBHAFC)

Междувременно в другия дуел от неделния следобяд в Англия Брайтън победи с минималното 1:0 като хазаин Астън Вила.

Единственият гол на " Амекс " падна в заключителните минути на срещата, когато " чайките " получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване против Симон Адингра.

Зад топката застана Жоао Педро и макар че пропусна от бялата точка, при добавката си с глава той не сбърка, носейки триумфа на своя отбор.

По този метод Брайтън събра 47 точки и се изкачи до 11-ото място в класирането, до момента в който Астън Вила остава 4-и с 67 пункта. Бирмингамци обаче не престават да са въвлечени в битката за присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, като към този момент имат задатък от 7 точки пред петия Тотнъм, който има изиграни два дуела по-малко, а по-късно довечера се изправя против Ливърпул.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР