Отборът на Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на

...
Отборът на Ботев (Пловдив) е новият носител на Купата на
Коментари Харесай

Ботев пречупи Лудогорец в драматичен финал и е новият носител на Купата на България

Отборът на Ботев (Пловдив) е новият притежател на Купата на България. Пловдивчни победиха Лудогорец с 3:2 в прочувствен край на Националния стадион " Васил Левски ". Пред към 10 хиляди фенове жълто-черните се постановиха в дуел, пъстър с попадения, напрежение и драма в последните минути.

" Канарчетата " започнаха вихрено и поведоха в резултата още в 4-aта минута, когато Антоан Конте вкара с глава след центриране от корнер на Ивелин Попов.

" Орлите " обаче дадоха отговор бързо и изравниха след четири минути с гол на централния нападател Квадво Дуа, който се възползва от неточност в отбраната на противника и прокара топката сред краката на Хидайет Ханкич. Точно преди почивката Мартин Секулич направи 2:1 за Ботев след подаване на Джеймс Ето`о.

При отбелязването на гола Секулич удари в главата с коляно вратаря на Лудогорец Дамян Христов. На почивката младият пазач на разградчани бе откаран с кола за спешна помощ за обзор в болница, а на негово място в игра влезе Пламен Пепеляшев. Титулярните вратари на " орлите " Серджио Падт и Симон Слуга не попаднаха в групата за дуела.

13 минути след началото на втората част Ботев Пловдив усили преднината си. Мохамед Брахими открадна топката в центъра на терена и проби напред, след което откри Емануел Уме в наказателното поле, а той не сбърка и повиши на 3:1. Играчите на Георги Дерменджиев бързо се върнаха в дуела посредством резервата Руан Секо, който вкара след асистенция на Антон Недялков.

До края " орлите " търсеха изравнителен гол, само че мъчно стигаха до чисти голови положения, а футболистите и на двата тима бяха доста изморени. Реферът Драгомир Драганов даде седем минути добавено време и в заключителните секунди се стигна до обстановка за обзор от ВАР за евентуална игра с ръка от Антоан Конте в наказателното поле. Повторенията не демонстрираха изрично дали има такава, само че Драганов отсъди дузпа. С последния удар в срещата Руан Секо изпрати топката високо над гредата от бялата точка и Ботев победи с Купата.

За пловдивския отбор купата е четвърта след 1962, 1981 и 2017 година, като при последния си успех " канарчетата " още веднъж надвиха над Лудогорец. Шампионите пък не съумяха за втора поредна година да създадат дубъл и остават с три победи за Купата. Те имат и две загуби във финали, като и двете са от Ботев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР