Отборът на България по художествена гимнастика приключи с девет медала

...
Отборът на България по художествена гимнастика приключи с девет медала
Коментари Харесай

Грациите ни спечелиха девет медала на Европейското в Тел Авив -

Отборът на България по художествена гимнастика завърши с девет медала присъединяване си на 38-ото Европейското състезание в Тел Авив (Израел). Състезателките ни завоюваха четири златни, два сребърни и три бронзови оценки, което е чудесно достижение за българската художествена гимнастика.

България е екипен първенец на Европа (ансамбъл и самостоятелно жени). Боряна Калейн, Стилияна Николова и отбор дами в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова станаха номер 1 на Стария континент.

Златни медали завоюваха още Боряна Калейн във финалите на топка и лента, както и Елвира Краснобаева на обръч при девойките.

Боряна Калейн взе сребро в многобоя и за малко се размина с безспорната европейска купа, а Елвира Кранобаева се пребори за сребърното отличие на топка.

Калейн приключва с пет медала (три златни, сребърен и бронзов) и е гимнастичката с най-вече извоювани оценки от шампионата.

16-годишната Стилияна Николова направи впечатляващо показване в многобоя и се класира на трето място. Така България имаше две гимнастички на почетната стълбичка за първи път от далечната 1988 година в Хелзинки, когато това сториха Адриана Дунавска и Елизабет Колева.

Николова беше финалистка на всичките четири уреда и записа две четвърти места на топка и лента, а на бухалки е пета.

Елвира Краснобаева и Дара Стоянова взеха бронзов орден в отборната конкуренция при девойките, а Боряна Калейн завоюва бронз на финала на обръч при дамите. Дара Стоянова се класира четвърта на финала на бухалки - единствения апарат, на който игра при дебюта си на подобен конгрес.

Българските гимнастички позволиха неточности, само че сигурно те ще бъдат изчистени до Световното състезание в София през септември, което е идната огромна цел пред тях, защото е олимпийска подготовка и ще се раздават квоти за Игрите в Париж 2024.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР