Отборът на Арсенал постигна класическа победа с 3:0 при визитата

...
Отборът на Арсенал постигна класическа победа с 3:0 при визитата
Коментари Харесай

Арсенал измести Тотнъм от върха във Висшата лига след класика над Борнемут

Отборът на Арсенал реализира класическа победа с 3:0 при визитата си на Борнемут в дуел от третия кръг на британската Висша лига.

„ Топчиите “ откриха резултата на стадион „ Виталити “ в 5-ата минута. Габриел Жезус овладя топката в половината на домакините, направи мощен самостоятелен рейд и на границата на наказателното поле изведе Габриел Мартинели на отлична стрелкова позиция. Бразилецът стреля мощно по земя, само че стражът Марк Таварес мазета, а при добавката Мартин Йодегор се разписа с удар от придвижване към границата на вратарското поле.

Шест минути по-късно още веднъж Йодегор се озова в прегръдките на своите съотборници, когато осъществя второто си попадение в срещата. Букайо Сака изведе Бенджамин Уайт отдясно в пеналтерията на Борнемут. Английският национал върна топката към границата на наказателното поле с пас по земя, кълбото бе спряно от Жезус, който остави на Йодегор да стреля, а норвежецът с фалцов удар се разписа в долния десен ъгъл на Таварес.

Съставът на Микел Артета означи и трето попадение в 54-ата минута, когато Салиба се разписа в горния ляв ъгъл на Таварес след удар от придвижване в наказателното полена „ черно-червените “ и асистенция на Гранит Джака.

В класирането Арсенал събра цялостен актив от 9 точки и измести от върха градския си противник Тотнъм, изпреварвайки „ шпорите “ с 2 пункта. Борнемут пък е 14-и с 3 точки от три изиграни срещи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР