Отбелязваме Международният ден на шегата - лъжем близки и приятели,

...
Отбелязваме Международният ден на шегата - лъжем близки и приятели,
Коментари Харесай

Спагетени дървета, летящи пингвини, демонтаж на Айфеловата кула: Шегите на медиите за 1 април

Отбелязваме Международният ден на шегата - лъжем близки и другари, вършим смешки и се смеем от сърце. Но малко хора знаят какъв е произходът на празника и за какво се отбелязва навръх 1 април.

Няколко са теориите за деня на шегата и неговият генезис не е строго открит. Смята се, че се отбелязва на тази дата поради пролетното равноденствие. Според някои историци денят се появява, тъй като по време на Средновековието Нова година се чества на 25 март в доста от европейските градове. Празниците приключвали обичайно на 1 април. Тези, които чествали Нова година на 1 януари се подигравали на другите и по този начин се появява Денят на шегата или лъжата.

По традиция на 1 април си вършим радостни закачки. Това обичат да вършат и медиите, които през годините даже леко са се увличали в задачата да заблудят своята публика.

През 1957 година Би Би Си пуска репортаж в централната им емисия за това по какъв начин швейцарски фермери берат пресни спагети. Видеото е с надпис „ Швейцарската годишна продукция от спагети “.

През 1962 г.Шведската национална телевизия излъчва 5-минутен клип, в който задълбочено изяснява по какъв начин може тв приемниците да стартират да излъчват цветна картинакато пред тях се постави елементарен найлонов плик.

През 1980 година Би Би Си афишира, че часовниковият циферблат на Биг Бен ще бъде сменен с електронен.



От медията оповестяват също, че който първи се свърже с тях по телефона, може да завоюва часовниковите стрелки от циферблата.



Същата година ефирен канал в Бостън излъчва подправена вест, в която споделя, че един от огромните хълмове в Милтън, Масачузетс изригва. Това всява небивала суматоха в жителите на града, някои, от които стартират да бягат от домовете си.

През 1986 година парижани остават възмутени, откакто в. „ Паризиен “ афишира, че Айфеловата кула ще бъде демонтирана, с цел да се реалокира в „ Дисниленд “.



Миналата година Би Би Си пусна репортаж за летящи пингвини, съпроводен от видео клип, който се трансформира в един от най-гледаните в интернет. Водещият Тери Джоунс изясни, че странните създания са уловени в кадърдокато е снимана поредицата „ Чудесата на еволюцията ”. По думите на Джоунс летящите пингвини не се скупчват като останалите си събратя на едно място, с цел да се топлят в антарктическия мраз, а отлитат в Южна Америка, с цел да се пекат под тропическото слънце.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР