От Световната атлетика потвърдиха позицията си, че атлети от Русия

...
От Световната атлетика потвърдиха позицията си, че атлети от Русия
Коментари Харесай

Световната атлетика остава твърда за руснаците

От Световната атлетика потвърдиха позицията си, че спортисти от Русия и Беларус, даже под безпристрастен статут, няма да бъдат позволени да вземат участие на Олимпийските игри в Париж през идната година.

От олимпийското придвижване към този момент се чуват някакви вероятности за отстъпки, само че в Царицата остават твърди.

„ Позицията на Световната атлетика по отношение на присъединяване на Русия остава непроменена и е доста ясна през цялото време, обявиха от централата в отговор на искане на немската осведомителна организация SID. - Ние ще продължим да следим обстановката, само че в случай че събитията не се трансформират фундаментално досега на Олимпийските игри, това изключване ще важи и за Париж 2024 година “

Според МОК представители на интернационалните федерации в летни спортове и няколко национални олимпийски комитета са пропагандирали на 12-ата олимпийска среща на върха във вторник спортисти от страните-агресори във войната в Украйна да бъдат позволени като неутрални спортисти на Игрите през идната година. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР