От словашкото правителство дадоха положителна прогноза за възстановяването на премиера

...
От словашкото правителство дадоха положителна прогноза за възстановяването на премиера
Коментари Харесай

Здравният министър на Словакия: Прогнозата за Роберт Фицо е положителна

От словашкото държавно управление дадоха позитивна прогноза за възобновяване на премиера Роберт Фицо, който беше прострелян на 15 май и през вчерашния ден още веднъж беше опериран в болничното заведение в Банска Бистрица.
Прочетете още
Същевременно беше очебийно, че положението на Фицо остава съществено.

Повторната интервенция на 59-годишният Роберт Фицо е нараснала възможностите му да се пребори за живота си след изстрелите от упор в градчето Хандлова, които шокираха Словакия и Европа.

Министърът на опазването на здравето Зузана Долинкова заяви от болничното заведение в Банска Бистрица:

" Състоянието на министър-председателя е нормализирано. Все отново то продължава да е тежко. Трябва да отбележим, че вчерашната интервенция, която продължи два часа, способства за позитивна прогноза ".

Вицепремиерът Роберт Калиняк акцентира, че всички процедури са били верни и стартират да дават резултат. Призна, че след първите няколко часа прогнозата е било доста неприятна, защото се касае за коремни рани, само че е реализиран поврат.

" Не мисля, че в околните дни ще бъде министър председателят да бъда изместен в Братислава. Ситуацията е в действителност сериозна и сигурно положението му няма да разреши това до края на седмицата. Така че ще остане тук ".

Вицепремиерът благодари за предложенията за помощ от чужбина.

По думите му не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него тече известна връзка.

Нападателят му се яви за пръв път в съда в Пезинок, дребен град покрай Братислава. Сградата, беше охранявана от въоръжени маскирани служители на реда.

Мъжът, на който е повдигнато обвиняване в опит за ликвидиране, е разпознат единствено като Юрай Ц. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на стихосбирки. Журналистите не бяха позволени в залата.

Покушението породи безпокойствие от задълбочаване на политическото разделяне в 5 и половина-милионната Словакия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР