От Районната прокуратура в Перник, Териториално отделение-Радомир са образували досъдебно

...
От Районната прокуратура в Перник, Териториално отделение-Радомир са образували досъдебно
Коментари Харесай

Разследва се масовият бой в Земен между кукерски групи, при който бременна е загубила бебето си

От Районната прокуратура в Перник, Териториално отделение-Радомир са образували досъдебно произвеждане по отношение на постъпили материали от ОДМВР-Перник , съдържащи данни за осъществено закононарушение – причиняване на телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди. Деянието е квалифицирано по член 131, алинея 1, т. 4 и т. 12, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Според първичната информация на 14 януари в Земен е бил осъществен побой над няколко лица , измежду които била и бременна жена.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции на проверяващия орган . В хода на следствието следва да се разпитат всички лица, открити като очевидци на случилото се. Необходимо е да се обясни повода за пораждане на спора и развиването на събитията. Предстои да бъде открито съществуване на камери за видеонаблюдение в региона на местопроизшествието и да се изискат записи от тях.

Резултатите от следствието следва бъдат докладвани в Районната прокуратура в Перник съгласно периода по Наказателно-процесуален кодекс.

По-рано през днешния ден стана ясно, че точно на празника „ Сурва “ . Сред потърпевшите е и бременна , която е изгубила бебето , както и 16-годишен юноша.

Арестуван е мъж на 50 години, за който има информация, че е инициирал и независимо е провел нападението , предава „ NOVA “. Според технни данни боят е бил нечовечен , а очевидци твърдял, че е има хора, които са изпаднали в безсъзнание . Ивайло и Роберто са измежду четиримата потърпевши, които споделиха за случилото се:

„ След празника „ Сурва “ се събрахме с част от групата и празнувахме. От другата група започнаха да блъскат по вратата и да чукат по прозорците. В Земен „ Сурва “ е разграничена на две групи. С Роберто излязохме да забележим какво се случи. Когато се демонстрирах – бях ударен непосредствено в лицето, паднах на земята и започнаха да ме ритат. Изпаднах в безсъзнание. “

Роберто твърди, че е бил ударен 2 пъти в лицето от нападателя си и добави: „ След това бях спретнат вътре в къщата, а хора, които излезли на открито по-късно – пробвали да разтърват биещите се. 16-годишен юноша и приятелката на Ивайло, които му оказваха първа помощ, също пострадаха от мъжа, който ни атакува. Има и още един потърпевш – Мартин. “

Ивайло сподели, че е бил изнесен безусловно на тил от 16-годишния Николай , откакто примрял.

„ Бременната ми другарка, която се пробвала да ме отбрани, пострада. Нападателят е единствено един. Казва се Калин “ , уточни мъжът, представен от „ NOVA “.

Според пострадалите боят e зародил поради спор за чанове , които са част от костюмите на кукерите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР