От позициите на Израел на границата с Ливан – само

...
От позициите на Израел на границата с Ливан – само
Коментари Харесай

Където страхът и ракетите са ежедневие: bTV предава от границата между Израел и Ливан

От позициите на Израел на границата с Ливан – единствено на 2 километра от браздата, предават специфичните пратениците на bTV Новините Петър Нанев и оператора Красимир Първанов.

bTV предава от границата сред Израел и Ливан Снимка: bTV

Базираната в Ливан формация „ Хизбула “  неведнъж предизвести, че е изцяло подготвена да се бие против Израел. Това е едно и от главните терзания към сухопътната интервенция на Израел в Газа – ще се отвори ли втори фронт на север с другата подкрепяна от Иран терористична формация.

Кибуците, евакуирани по границата с Ливан, се употребяват от армията като казарми

Израелската войска поучава екипа на bTV да напусне региона преди залез слънце поради непрестанната замяна на огън в последните 17 дни.

bTV предава от границата сред Израел и Ливан Снимка: bTV

Докато снимат, получават известие от армията, че на няколко километра Израел е обезвредил опит на „ Хизбула “ да стреля по тяхна позиция.

„ Това е всекидневие “ – споделя ни Шай, локален гражданин, който в този момент е доброволец в армията. Не желае да демонстрира лицето си. „ Много сме ударени, само че сме мощни и уверени “, показва той.

bTV предава от границата сред Израел и Ливан Снимка: bTV

От началото на войната против „ Хамас “ Израел изтегля кибуците по цялата си северна граница. Селищата към този момент са бази на армията, цялостни с бойци и техника.

Ако „ Хамас “ е на път да бъде погубен, „ Хизбула “ може да се намеси, считат специалисти

Постови на портала въз основата е сержант Гай Милани. Баба му и дядо му са българи, пристигнали в Израел при започване на Втората международна война.

„ Уплашен съм до гибел. Ако от „ Хизбула “ бяха решили да тръгнат към нас на 7 октомври, мисля че щяха да се срещнат с „ Хамас “ в средата на Израел “, изясни той.

bTV предава от границата сред Израел и Ливан Снимка: bTV

„ Нека сме почтени – ние убивахме тях, те убиват нас. Писна ни! Първо беше ковид, в този момент е това. Децата ми са на 6 и 10 години. Имаме изгубено потомство “, акцентира Гай Милани.

„ Хамас “ ще освободи всички заложници, само че израелците би трябвало да спрат огъня “, споделя един от най-влиятелните палестинци на нашето време

За два часа, единствено тук десетки цивилни носят хранителни запаси. Един от тях е Сиван, който е натоварил дъждобрани за бойците.

bTV предава от границата сред Израел и Ливан Снимка: bTV

„ Войниците са моите братя, братовчеди, другари. Ние не сме настроени нападателно, просто би трябвало са се пазиме “, описа мъжът.

Някои от терористите нямат пушки, употребяват брадви и чукове, споделя оживелия като по знамение охранител Рами Голд

Хиляди бойци са мобилизирани и командировани в северен Израел по границата с Ливан. Според армията минимум петима израелски бойци са починали на северната граница.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР