От основен производител на Балканите, ще внасяме от чужбина ток.

...
От основен производител на Балканите, ще внасяме от чужбина ток.
Коментари Харесай

Борисов: От основен производител на ток на Балканите, вече ще внасяме от чужбина

От главен производител на Балканите, ще внасяме от чужбина ток. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Борисов акцентира, че партията на „ Промяната “ е обезглавила българската енергетика с 60% от производството на ток. „ С един размах на Асен Василев, или който го е предложил проекта тогава, 4% от Брутният вътрешен продукт са си отпътували “, уточни той. Борисов се обърна към Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков да се свържат с министър Атанас Пеканов, с енергийния министър, по отношение на вредите, които са нанесени от страна на „ Промяната “, които по думите на водача на ГЕРБ, фактически се мерят в милиарди.

„ Използвайте времето в този момент, с цел да откъснем България от всякаква взаимозависимост и да ѝ дадем подтик, с цел да може служебното държавно управление да свърши добра работа “, сподели Борисов и добави, че на служебния кабинет не може да му се отхвърли, че бързо свърши работа, в това число и по интерконектора с Гърция.

„ Но се поинтересувайте кой е подписал, кой е пратил физическото лице да затвори „ Маришкия басейн “, обърна се към депутатите от ГЕРБ той.

„ Дори това стоене в едно безвремие за някои е големи облаги за сметка на българина и те в този момент ми оферират какво трябвало да бъде икономическо развиване и ускорена модернизиране. Две години ние видяхме съсипия и спад на всичко “, означи Борисов и добави, че нашите съседи вървят напред.

Той акцентира, че не престават да падат цените на горивата и че нищо от това, с което ни плашеха и заклеймяваха като войнолюбци, не се случи. „ Бъдете смели! Когато вършим верните неща, няма от какво да се тормозим “, безапелационен е Борисов, като уточни, че с помощта на импортираните от ГЕРБ решения сега 5 и 6 реактор са диверсифицирани, визирайки покупко-продажбите с двете компании „ Уестингхаус “ и „ Фраматом “.

Борисов е на мнение, че за 7 и 8 реактор също би трябвало да има проекторешения, с цел да имаме опция, когато излязат 5 и 6 реактор, да можем да ги заместим незабавно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР