От Министерството на външните работи (МВнР) излязоха с опровержение на

...
От Министерството на външните работи (МВнР) излязоха с опровержение на
Коментари Харесай

МВнР опровергава обвинения за бавене на работни визи за чужденци заради консулствата

От Министерството на външните работи (МВнР) излязоха с опровергаване на изказвания на заместник-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов за проблеми поради консулствата на страната ни при издаването на работни визи за чужденци, искащи да работят в България.

В четвъртък Налбантов съобщи пред БНР, че чужденци чакат по 2 седмици в консулствата, с цел да си внесат документите за работни визи, като загатна, че се желаят и рушвети.

" На първо място бихме желали да отбележим, че за жалост, българските консулски служби, изключително в страни отвън Европейски Съюз, страдат от незадоволително кадрово, финансово и материално-техническо застраховане и работят на лимита на своя потенциал ", показват от външното ни министерство. От ведомството показват още, че са предложили съответни ограничения за трайното разрешаване на казуса, които обаче няма по какъв начин да бъдат изпълнени в къси периоди.
 Депутатите одобриха промени за наемането на жители на трети страни за сезонна работа
Депутатите одобриха промени за наемането на жители на трети страни за сезонна работа

Визите на избрани лица ще може да се удължават, без да се постанова да напущат страната

Освен това както всяка година министерството е подхванало дейности за в допълнение укрепване на консулските служби през летния сезон, с цел да могат да се оправят с възходящите потребности на българските работодатели и туристическия отрасъл през летния сезон. В консулствата, в които се чака увеличение на броя на заявките за визи, в това число и в упоменатата от Налбантов консулска работа в Посолството на България в Делхи, се командироват в допълнение чиновници.

" По отношение на изказванията за корупционни практики в Делхи считаме, че в случай че господин Налбантов разполага с достоверна информация за случаи на корупция в български консулски представителства, следва да подаде сигнал по съответния ред до способените структури в страната ", акцентират от Министерство на външните работи. За момента в министерството не са постъпвали сигнали за присъединяване на чиновници в сходни корупционни практики.

От външното министерство декларират също, че до момента в който Веселин Налбантов не потвърди изказванията си по съответния ред, отправените от него обвинявания могат да бъдат обсъждани единствено като опит за очерняне на чиновниците в българските консулски служби и Министерство на външните работи.
 Туризмът желае от Народно събрание да реши за наемането на хора от трети страни в този момент
Туризмът желае от Народно събрание да реши за наемането на хора от трети страни в този момент

С цел облекчение на процедурата по наемане на личен състав за туристическия отрасъл от трети страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР