От личния до професионалния живот на хората, ИИ непрекъснато се

...
От личния до професионалния живот на хората, ИИ непрекъснато се
Коментари Харесай

Ще преобърне ли изкуственият интелект бъдещия пазар на труда?

От персоналния до професионалния живот на хората, ИИ непрестанно се интегрира в всекидневието ни, постоянно внасяйки ужас, само че и усъвършенствания.. Дискусиите за внедряването на ИИ се разгорещиха собено след излизането на ChatGPT през ноември 2022 година, най-много по тематиката дали технологията ще размени хората на трудовия пазар.

Наскоро, на събитие в Цюрих ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева разказа въздействието на ИИ като цунами, което ще удари работната мощ. Според нея в международен бащаб ще бъдат наранени към 40% от работните места, а в развитите стопански системи даже 60%. В същото време Георгиева акцентира, че хората нямат задоволително време, с цел да се приготвят за смяната.

„ Хората към този момент не са единственият главен източник на работна мощ “, споделя пред Euronews Ксиаочен Дзанг, създател и основен шеф на AI 2030. Според него на сегашния трудов пазар хората към момента играят съществена роля и фокусът в този момент е по-скоро върху съдействието сред човек и машина. Експертът...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР