От изграждането на КПП-то на това място са станали 4

...
От изграждането на КПП-то на това място са станали 4
Коментари Харесай

Ограничение на скоростта от 10 км/ч край Килифарево възмути шофьорите. Над 400 са с електронен фиш

От построяването на КПП-то на това място са станали 4 произшествия. От " Пътна полиция " обясниха, че точно, с цел да бъдат избегнати произшествия в последния месец камерата за скорост била поставяна постоянно тук.

 

Опасно ниско ограничаване на скоростта на пътя от 10 км/ч възмути фенове на Българска национална телевизия. То е наложено в края на прохода " Хаинбоаз " край Килифарево. Само за месец над 400 водачи са карали с повече от 10 км/час поради което ще получат електронен фиш за превишена скорост.

Според тях това ограничаване основава предпоставки за произшествия. От полицията построили контролно-пропускателен пункт в региона на град Килифарево поради зачестилите случаи на арестувани коли с незаконни мигранти в региона.

Скоростта в сектора е лимитирана до 10 км/ч. Пътните служители на реда постоянно поставяли камера за скорост тъкмо в този сектор, а санкционираните са стотици.

Според автомобилния специалист Калин Стефанов това ограничаване основава сериозна причина за произшествия.

" Защото както всички сме виждали тежкотоварните коли карат в колона, а в случай че лидерът на колоната е заплеснат и не го види този знак за 10 км., в последния миг набие внезапно спирачки, може да стане доста сериозна верижна злополука. За мен това е прекомерно ниско ограничаване, в случай че желаят да наблюдават скоростта би трябвало да сложат ограничаване 30, другояче колите би трябвало да карат на първа скорост, без газ ", съобщи автомобилният специалист Калин Стефанов.

" С цел опазване на здравето на чиновниците, които работят там, на участниците в придвижването, както и на проверяващите, е сложено техническото средство за определяне на извършители с превишена скорост на това място ", добави контрольор Георги Василев от " Пътна полиция " Велико Търново.

Автомобилните специалисти поучават, до момента в който работи тази организация на придвижване по прохода " Хаинбоаз ", да бъдат сложени знаци, които по-рано да указват на водачите, че би трябвало да понижат скоростта и да преминат оттова с нараснало внимание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР