От гледна точка на стабилност, възможността за коалиция или програмно

...
От гледна точка на стабилност, възможността за коалиция или програмно
Коментари Харесай

Политологът Светлин Тачев: Политическата ситуация ще е нестабилна до местните избори

От позиция на непоклатимост, опцията за коалиция или програмно държавно управление от двете обединенията на първите места, е най-логична.

 

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ обаче са втори, не са в преференциална позиция да поддържат първия (ГЕРБ-СДС). От друга страна, в случай че Борисов и ГЕРБ създадат опит за експертно държавно управление в Народното събрание, то може да получи поддръжка - примерно от Българска социалистическа партия и от Движение за права и свободи, само че сходна коалиция не съм сигурен дали ще бъде мощно устойчива. От Българска социалистическа партия могат да си вкарат автогол, тъй като въпреки всичко Българска социалистическа партия и ГЕРБ бяха съществени политически съперници в границите на близо едно десетилетие. Може да се случи и друго – ПП-ДБ да се активизират при всяка неверна стъпка на това държавно управление и да следим обстановката примерно от 2014 година и държавното управление Орешарски “, означи Тачев.

 

Според него, от втория мандат още веднъж може да се окаже държавно управление на малцинството. Дори и да бъде подсилен проектокабинет, ГЕРБ когато и да е може да неодобрява това, което ПП-ДБ биха желали да наложат като политика.

 

Изобщо дестабилизацията в страната се дължи на обстоятелството, че предстоят локални избори през есента. След тях обстановката ще се стабилизира. Дотогава партиите и обединенията ще гледат да не вършат неточности, да активизират задоволително поддръжниците си за офанзива в борбата сред статукво и смяна, сред остарялата партия ГЕРБ и новата групировка ПП-ДБ.

 

Тази борба ще се води най-силно в столицата. Победата за София е изключително значима и символна. Затова в ГЕРБ възобновяват остарели фрагменти, а другите търсят ярки лица, които да могат да са съществени съперници.

 

След високите резултати на изборите, партия „ Възраждане “ към този момент е опция на първите две обединения, означи още Тачев. И подчертава:

 

" Ние сме парламентарна народна власт и се нуждаем от настоящо Народно заседание, както от постоянен кабинет. Вече близо 2 години живеем на половин оборот с ръководство на служебно държавно управление без парламент. Това естествено повдига въпроси и слага под подозрение въобще парламентарната народна власт, стартират да се чуват гласове, за смяна на системата.

 

Българските гласоподаватели са стигнали до такава степен, че желанието за смяна се смесва с неодобрение от системата. А казусът не е в нея, а в самите политици и в метода, по който те споделят между тях. "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР