От другата страна на Дунав мост- Видин румънските полицаи на

...
От другата страна на Дунав мост- Видин румънските полицаи на
Коментари Харесай

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП Калафат

От другата страна на Дунав мост- Видин румънските служители на реда на ГКПП  " Калафат "  откриха общо 62 сирийски жители , скрити в две тежкотоварни транспортни средства, при опит да влязат незаконно в Румъния. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

При инспекция на товарен камион, ръководен от 33-годишен литовски жител, навътре в ремаркето в специфичен тайник с дървени панели са открити 33 души - 31 мъже и две дами. Откритите бежанци не са носели документи за идентичност, само че са декларирали, че са сирийски жители. Шофьорът на камиона показал, че транспортното средство е било натоварено в София. Той не взел участие в товаренето на стоката от торби с пръст за цветя и декоративни кори. Стоката е била предопределена за Унгария.

При обособен случай в камиона на 48-годишен турски жител, превозвал мебели по маршрута Турция-Германия, румънските гранични чиновници са разкрили 29 души - 27 мъже и две дами. Те също са показали, че са сирийски жители. По думите им са се качили в камиона на паркинг в София.

Всички 62 незаконни мигранти, водачите и транспортните средства са предадени на българските управляващи за продължение на следствието. На турския водач е наложена възбрана за влизане на територията на Румъния за интервал от 5 години.

Пълнолетните мигранти и двамата водачи са привлечени към наказателна отговорност и с разпореждане на прокурор са арестувани за период до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по настояванията на Районна прокуратура - Видин за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
 Министерство на вътрешните работи разкри нова скица за транспорт на мигранти през България
Министерство на вътрешните работи разкри нова скица за транспорт на мигранти през България

Схемата се реализира с присъединяване на турски тираджии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР