От днес, заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря

...
От днес, заради ремонт в следващите 15 месеца БДЖ затваря
Коментари Харесай

БДЖ затваря коловозите на Централна гара в София за влаковете със северно направление

От през днешния ден, поради ремонт в идващите 15 месеца БДЖ затваря коловозите на Централна гара в София за всички влакове, които идват и отпътуват по северно направление.



Ремонтът е част от плана за развиване на железопътен възел София. Модернизацията ще е на коловозите и ще продължи повече от година. До тогава част от влакове по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе ще завършват и стартират придвижването си от жп гара София-Север. Изключение вършат ранните и вечерните пътувания.

" За утринните сме създали организация да могат да идват до Централната гара, това са най-много хората, които отиват на работа, за тях е помислено, също вечерните влакове за Варна ще потеглят от гара София. А за влаковете, които ще стопират на София-Север са обезпечени електромотриси, които ще цикрулират ", изясни Вихрен Диканаров, зам.-ръководител план София-Драгоман.



На гарата през днешния ден към този момент имаше недоволни пасажери. Някои схванаха за промененото придвижване на влаковете от нас. Други търсеха елетромотрисата, която да направи прехвърлянето до гара Север, обаче тя ще бъде пусната от на следващия ден.

" Абе, нелепости са това, аз 35-40 години съм работил в железницата, такова знамение не е имало, огромна гара с толкоз коловози... Сега би трябвало да гоним предишния на София-Север. "

" Българска национална телевизия: Сега до гара Север по какъв начин ще отидете?
- С някакъв различен трен и оттова в тоз за Видин. София-Север - Видин, но иди го разбери в 16:50 потегля от къде? Нито един човек не може да разбере тъкмо по какъв начин се случва. Излизат, питат! ", сподели Румяна.



Таблата на Централна гара изписват тръгването и идването на влаковете на гара Север. Електромотрисите, които потеглят от на следващия ден, ще идват и отпътуват единствено на 13-и коловоз при шести перон. За улеснение от Столичната община вкараха и промени и при градския превоз. Удължават се маршрутите на трамвайни линии номер 27, 1 и 3.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР