От днес София ще бъде кино. Само премиерни за България

...
От днес София ще бъде кино. Само премиерни за България
Коментари Харесай

Майка открива Киномания

От през днешния ден София ще бъде кино. Само премиерни за България филми събира тазгодишното издание на " Киномания ", което ще се организира сред 17 ноември и 4 декември в столицата.

Фестивалът ще бъде от крит с лентата " Майка ". Филмът е въодушевен от автентичен случай - споделя историята на Елена Панайотова от Широка лъка до Кения.

" Историята на една жена, която имайки компликация да има свои лични деца, намира метод да бъде родител по подобен метод, който не съм сигурна дали това не го прави 10 пъти по-голям подвигът ѝ. Работи с деца, които са в неравностойно състояние, улични деца, сираци на два континента посредством изкуство ", съобщи режисьорът Зорница София.

" Тя е предизвикана освен от това, че самата тя не може да има лични деца, само че и от това, което самите деца ѝ дават, а точно самата среща с тях, тъй като някои са сираци, а други без родители по напълно друга линия, въпреки че имат живи родители. Но това, което те ѝ дават, я водят доста по-далеч от визиите и фантазиите ѝ ", добави актрисата Дария Симеонова.

Екипът на кино лентата прекарва към месец в Африка, където обещанията имат най-голяма стойност, а всички деца, които вземат участие, не са артисти.

" Историята е обвързвана с едно детенце, което се споделя Прити, ще я видите във кино лентата. На 15-ия ден от нашата среща пристигна при мен, хвана ме за ръката, погледна ме в очите и ме попита: Мога ли да те помоля за нещо? Казах ѝ - да, несъмнено. Ако те помоля ти ще го направиш? Аз ѝ споделих - да давам обещание ти…. В този миг видях, че никой нищо не е обещавал на това дете. Тя ме пита дали ще ѝ купя сладолед. Казах ѝ, че ще купя на всички деца, когато свърши филмът. Тя съвсем се разплака и сподели всичките ѝ приятелки по детски. На последния снимачен ден помолих да купят 40 сладоледа и там към този момент можехме да забележим невиждана детска наслада, тъй като това не беше просто сладолед, а едно спазено заричане ", описа Дария Симеонова.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР