От днес при личните лекари пациентите могат да заявят желанието

...
От днес при личните лекари пациентите могат да заявят желанието
Коментари Харесай

Общопрактикуващ лекар: Топката за ваксините е в полето на пациентите

От през днешния ден при персоналните лекари пациентите могат да заявят желанието си да се имунизират против COVID-19. Върху плещите на общопрактикуващите лекари падат към 90% от имунизационния развой.
“От наша страна нещата са налице организационно. Оттук нататък топката е в ръцете на нашите пациенти. Нека тези, които желаят да се имунизират, да ни се обадят, да не чакат някой да ги предложения, да ги търси, това е извънредно мъчно и не е ефективно”, уточни пред Българската национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

По негови думи най-добре и най-удобно ще е джипитата да вършат имунизацията. Срок няма, изясни доцентът и изрично съобщи, че описите са били една пресилена мярка.

“Бройката, която ориентировъчно събираме, ще ни помогне за логистиката -този сбор ваксини да бъдат доставени наоколо до нашите амбулатории ", добави доцент Киров.

Не е наложително имунизацията да я направи персоналният доктор, в случай че пациентът не живее в същото обитаемо място. Но той би трябвало да е здравно обезпечен. Стига да я има налична, пациентът може самичък да избере каква ваксина да му се постави, добави още общопрактикуващият доктор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР