От бойното поле до футболното игрище. За повечето от тези

...
От бойното поле до футболното игрище. За повечето от тези
Коментари Харесай

Първи отбор от играчи с ампутирани крайници в Украйна

От бойното поле до футболното игрище. За множеството от тези играчи с ампутирани крака играта е самобитна терапия. След като са претърпели едни от най-тежките рани в борбите на фронта, в този момент те са намерили метод за облекчение на болката. Не единствено физически, само че и прочувствено.

Футболът е избавление за Валентин и други като него.

 
Можеш да изпиташ разнообразни страсти. За мен футболът постоянно е бил терапия, мога да се отпусна, да презаредя мозъка си. Да не помни всичко, когато играя – концентрирайки се върху това, което обичам.
Валентин Осовски – боен деец, футболист
За мен е по-добре да работя с играчи с ампутирани крака, тъй като обезпечавам физическа поддръжка посредством тренировките, само че също и психическа.
Богдан Мелник – треньор по футбол

Преследването на топката не е единствено за развлечение, те са решени да завоюват. Имаха късмет да покажат майсторството си в първото сходно състезание в Полша. Теренът им предлага втори късмет.

 
За кол път играхме в съревнование в Полша. За нас това беше и тип възмездие, с цел да покажем, че духът на Украйна е непреклонен. Че сме мощни и продължаваме да се борим.
Валентин Осовски – боен деец, футболист

Футболистите се надяват спортът да стане още по-популярен и други ветерани инвалиди да последват образеца им. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР