От АПИ приемат предложения от гражданите къде приоритетно да изпращат

...
От АПИ приемат предложения от гражданите къде приоритетно да изпращат
Коментари Харесай

Рестартират ремонта на Околовръстното през лятото

От АПИ одобряват оферти от жителите къде предпочитано да изпращат машините. 171, 357 км разрушени пътища в Пловдивско подлежат на рехабилитация

Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив още веднъж е на дневен ред, излиза наяве от оповестения проект на Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/. Дейностите на обекта, за чието осъществяване в първите два лота имаше доста разногласия след поредност произшествия, ще бъдат рестартирани през лятото. Сега следва ремонт на сектора от Коматевско шосе до кръговото на пътя за Пазарджик.

В проектите на Агенцията е и построяването на Югоизточния обход от Асеновградско до Скобелева майка, с който ще бъде затворен околовръстният кръг край Пловдив.

Над 171 км републиканска пътна мрежа ще бъде актуализирана през актуалната година в Пловдивска област, излиза наяве от уеб страницата на АПИ, където е оповестен план на програмата за поправки на републиканските пътища в страната за 2022 година Картите с избраните трасета по области са оповестени на страниците на Министерството на районното развиване и благоустройството и на АПИ. Гражданите могат да вършат оферти кои пътища да бъдат включени в новата стратегия за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 година в продължение на две седмици. Те могат да изпращат фотоси и видеоматериал с разрушените трасета на имейл адрес: Предложенията ще бъдат прегледани и окончателните описи с пътищата за ремонт ще бъдат оповестени на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и АПИ.

Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разгласи началото на

четиригодишна стратегия, която цели качествено усъвършенстване на тежкото положение на пътната мрежа в страната.

За тази година е планувано да се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а нужното финансиране от 2.8 милиарда лева ще пристигна от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си слага амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани към 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.

Тази година би трябвало да се направи главен ремонт на основен път I-8 от Пловдив до административната граница с Хасковска област и на пловдивския сектор на прохода Кърнаре-Троян II-35 от село Кърнаре до административната граница с област Ловеч.

Текущи поправки ще има в Пловдивска област и по пътя II-64 Пловдив - посока с. Труд до автомагистрала " Тракия ", III-805 от кръговото на Пазарджишко шосе до автомагистрала " Тракия ", III-862 Пловдив-Лилково, III-667 Асеновград-Първомай, III-861 от Юговското ханче на основен път Асеновград-Смолян до края на административната област Пловдив след село Здравец. Планиран е и предпазен ремонт на жп надлеза преди село Йоаким Груево.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР