От 7 май влизат в сила нови цени на билетите

...
От 7 май влизат в сила нови цени на билетите
Коментари Харесай

Неприятна изненада за пътуващите с БДЖ

От 7 май влизат в действие нови цени на билетите за трен. Поскъпването е приблизително с 20 на 100. От БДЖ аргументираха решението с инфлацията и нарасналите разноски на сдружението.

Без смяна ще останат цените на железопътните карти за децата и възрастните хора, които са на алегорична стойност от 1 лев.

Превозът на деца до 7-годишна възраст ще се реализира гратис против даване на документ, удостоверяващ възрастта на детето, и наложително издаване на билет с нулева стойност.

Например за направлението София-Бургас-София за двупосочен билет за бързия трен за втора класа от 30 лв., цената на билета става 36,70 лв.. За същото направление, само че за трен в първа класа от 30 лв., цената ще бъде малко над 38 лв..



„ Цените на билетите не са увеличавани от 2012 година насам. Единствено имаше отчасти нарастване с 1,8% през 2020 година ”, разяснява шефът на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” в Пловдив, Ангел Даскалов.

По негови думи по линията с Асеновград цената на билета става от 1,50 на 2 лв..

" Билетът от Пловдив за Бургас от 16,25 лв., се покачва до 19,20 лв., а до Стара Загора от 8,10 лв. - на 9,80 лв.. Подновяването на преносимия състав е основен приоритет, по тази причина немските железници ще доставят 76 вагона, които ще бъдат оборудвани с климатици и осведомителни системи ", изясни Даскалов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР