От 2 години в Ел Би Булгарикум ЕАД проблемите не

...
От 2 години в Ел Би Булгарикум ЕАД проблемите не
Коментари Харесай

Нинова пита защо родното масло е по-скъпо от немското

От 2 години в " Ел Би Булгарикум " ЕАД проблемите не стихват . Това съобщи Корнелия Нинова по време на парламентарния надзор във въпрос към икономическия министър за ескалиращо напрежение сред чиновници и изпълнителния шеф.

Директорът Иво Лилов заплашвал чиновниците във Видин, по думите й. В същото време назначавал хора за 3500 лв. заплата. А обяснявал на чиновниците, че пари за растеж на заплатите няма. Прикривате ли корупция в предприятието, попита Нинова.

Преди да й отговори Богдан Богданов й подари букет. За първи път от съвсем година сдружението ще регистрира облага на оперативна база, по думите му. Увеличена е и продукцията на сдружението. Дружеството работи единствено с първокласно българско мляко, безапелационен бе министърът на стопанската система.

Млякото се доставя непосредствено от фермите на производителите. За януари 2022 междинният разход за заплата на чиновник е 1849 лв., а за 2024 -2746 лв.. Това е растеж от 33% за 2 години . Получавани са бонуси за Великден и 8 март за дамите. 38735 лв. е разходът за един чиновник на годишна база през 2023. Не може да се усилят заплатите, както желаят синдикатите, тъй като това щяло да докара до банкрут на сдружението.

Лидерът на Българска социалистическа партия недоумява за какво българското масло е по-скъпо от немското и полското . Богдан Богданов й отговори, че предходното управление голословно е понижило цените макар растежа на индустриалните запаси. Нещо повече, две следващи управления продават на загуба.

" Ел Би Булгарикум " отхвърля за 50% повишаване на сиренето и кашкавала

Настоящата сума можела да се съпостави с цената на млечните артикули през миналата година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР