От 11 до 17 април президентът на Суринам Чан Сантохи

...
От 11 до 17 април президентът на Суринам Чан Сантохи
Коментари Харесай

Суринам очаква общи инфраструктурни проекти с Китай в рамките на инициативата „Един пояс, един път“

От 11 до 17 април президентът на Суринам Чан Сантохи направи публично посещаване в Китай. То е първото в страната след встъпването му в служба и е първата среща сред държавните глави на Китай и Суринам от пет години насам.

В изявление за КМГ по време на визитата, Чан Сантохи напомни, че Суринам е една от първите страни в Карибския район, подписали съглашение за съдействие с Китай в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж “.

  „ По време на визитата ми в Китай подписахме няколко съглашения, в това число в региона на селското стопанство. В момента в Суринам се осъществя китайски план в помощ за земеделието, в границите на който благодарение на високи технологии се подкрепя производството на аграрни култури, организира се образование за повишение на зърнодобива, обработване на качествени култури и битка с вредителите по тях “, уточни президентът Сантохи. 

„ По въпроса за изменението на климата постигнахме консенсус с китайски компании за оказване на софтуерна поддръжка за стабилно ръководство на горите в страната ни. Надяваме се, в рамките да „ Един пояс, веднъж “ да осъществяваме планове за създаване на инфраструктура, да вземем за пример мост сред Суринам и Гвиана “, сподели още президентът.

От идването в Суринам на първите китайци преди 170 години досега те са значима част от неговото мултиетническо общество. През миналите години двустранното другарство се задълбочава, през 2015 година Китайската нова година стана формален празник в Суринам, през 2019 година двете страни откриха стратегическо партньорство, а от 2020 година вкараха и безвизов режим. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13425Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед18340Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед12607Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед11369Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед27708 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130726Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90210Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР