Освежаващ, полезен и много приятен сок от портокали - истински,

...
Освежаващ, полезен и много приятен сок от портокали - истински,
Коментари Харесай

Истински портокалов сок

Освежаващ, потребен и доста прелестен сок от портокали - същински, без непотребни добавки, пробвайте

Необходими Продукти

● портокали - 6.5 кг
● ябълки - 4 бр. междинни

Начин на подготвяне

И ние се наредихме на опашката. Да се възползваме от промоцията. Да си купим портокали в кофи с закрепена цена. От тези, които трупаш свръх, а след това подпираш, сякаш инцидентно, когато забележиш, че най-горният се разклаща леко и заплашва да се изтърколи назад на дъното, извикан от земното притегляне, а след него и другите, по правилото на падащото домино. Или пък застопоряваш кофата до две прилежащи стени на количката, с вярата портокалите да останат там, до момента в който минеш касата.

Повдигам взор и се оглеждам безгрижно... Наоколо се носят гладко колички с кофи с изправени дръжки и затиснати под тях върхове от портокали... Боже, какъв брой сме изгладнели! Равновесието в душата ми е възобновено - не съм самичък - и се насочвам към касата, твърдо решен този път да пресметна струваше ли си...

У дома претеглих кофата - 6, 5 кг. Обелих ги и приготвих кухненския комбайн. На всеки литър към края добавях по една ябълка, почистена единствено от семките. От общо 7 кг плод се получиха 5 литра същински портокалов сок.

Никаква вода, никаква захар. Само чист плодов портокалов сок. Е струваше си! Още повече, че се постарахме да създадем сироп от корите и сладкиш с орехи, кокосови стърготини и месото от плода.

Познайте кой изпи сока... синовете ми. А аз се радвах на беленето, миенето и блаженството в очите им.

Портокалов сок не се предлага за пиянство вечер от тези, които желаят да запазят тежестта си!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР