Остри критики и притеснения от закона за частната охрана изказа

...
Остри критики и притеснения от закона за частната охрана изказа
Коментари Харесай

Арнаудова: Кметовете ще имат лична армия с часта охрана

Остри рецензии и терзания от закона за частната защита изрече представителят на основния прокурор - Румяна Арнаудова, откакто през вчерашния ден и Сотир Цацаров, и президентът Румен Радев сезираха поотделно Конституционния съд за противоконституционност на разпореждания в закона.

Основното терзание е, че кметовете на процедура ще могат да основават своя лична войска. Според двамата защитата на обитаемоте места би трябвало да остане обвързване на Министерство на вътрешните работи.

" Действително, това ще бъде една, нагледно казано, войска под управлението на кмета на общината ", съобщи Арнаудова по бТВ. Тя уточни, че в закона не е упоменато кому се падат множеството пълномощия - на Министерство на вътрешните работи или на частните охранители. Разрешаването на кметовете на общини да подписват контракти с частни охранителни компании за защита на цели урбанизирани територии " може да докара до разпад на държавността ", безапелационна е тя.

Атакуваните от Цацаров разпореждания „ изрично опонират на правилата на правовата страна. Те са противоконституционни и тъй като с отнемането на пълномощия от страната и възлагането им на частни субекти, е налице заплаха и за националната сигурност, и за нарушение на правата на всички български жители “, сподели Арнаудова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР