Оставката на председателя на народното събрание Росен Желязков е на

...
Оставката на председателя на народното събрание Росен Желязков е на
Коментари Харесай

Ще бъде ли отстранен Росен Желязков като председател на НС?

Оставката на ръководителя на националното заседание Росен Желязков е на дневен ред за депутатите.

Тя беше поискана от три парламентарни групи – първо от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, а късно вечерта в сряда – и от ПП-ДБ.

“Парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ внася искане за предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков с претекстове за цялостното му държание като началник на тази институция. ПП-ДБ установи, че ръководителят на Народно събрание злоупотребява с власт и пълномощия и работи в полза на политическия блок ГЕРБ- Движение за права и свободи “, оповестиха от обединението, която до неотдавна беше сътрудник в ръководството на ГЕРБ.

 ПП-ДБ внася искане за освобождението на Росен Желязков България 4 мин. ПП-ДБ внася искане за освобождението на Росен Желязков  Българска социалистическа партия изиска оставката на Росен Желязков поради „ цензура “ България 3 мин. Българска социалистическа партия изиска оставката на Росен Желязков поради „ цензура “  Кирил Петков: Мислим да желаяме оставката на Желязков България 2 мин. Кирил Петков: Мислим да желаяме оставката на Желязков  ПП-ДБ внася искане за освобождението на Росен Желязков България 4 мин. ПП-ДБ внася искане за освобождението на Росен Желязков  Българска социалистическа партия изиска оставката на Росен Желязков поради „ цензура “ България 3 мин. Българска социалистическа партия изиска оставката на Росен Желязков поради „ цензура “  Кирил Петков: Мислим да желаяме оставката на Желязков България 2 мин. Кирил Петков: Мислим да желаяме оставката на Желязков

До ваканцията на Народното събрание остават два дни – 25 и 26 април. Дали настояването за освобождение на Желязков ще стане част от дневния ред на Народното събрание ще стане ясно при започване на днешното пленарно съвещание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира желаната оставка като прочувствени прояви, а ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски – като популизъм.

ПП-ДБ чакат поддръжка и от другите политически сили, които са подлагали на критика работата на ръководителя на Народно събрание.

„ Ако всички партии, които са поискали оставката на Желязков, гласоподават за тази оставка - той няма да бъде ръководител на Народното събрание ”, сподели Асен Василев.

ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” имат общо 120 гласа. Все още не се знае по какъв начин ще гласоподава „ ИТН “ (ИТН).

През юни 2022 година с гласовете на ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” беше призната оставката на Никола Минчев от Политическа партия като ръководителя на Народното събрание. Няколко дни по-късно с гласовете на същите партии беше свален кабинетът „ Петков “ с гласоподаване на избор на съмнение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР