Остава един ден до събитието, което ще бъде открито от

...
Остава един ден до събитието, което ще бъде открито от
Коментари Харесай

ИАНМСП и ББР ще бъдат домакини на 17-тата годишна среща на Международната мрежа за малки и средни предприятия

Остава един ден до събитието, което ще бъде намерено от кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия Серджо Арзени, някогашният белгийски министър ръководител и заместител общоприет секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Ив Льотерм и други

„ Малките и междинните предприятия – мотор на устойчивото възобновяване “ е тематиката на 17- тата среща и съпътстващата я конференция на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME), която ще се организира у нас сред 9-ти и 10-ти декември в Гранд хотел „ Милениум София “ и онлайн.

Тя ще бъде обвързвана с новаторското и цифровото развиване на МСП в изискванията на пандемията Covid-19 и присъединяване в нея присъединяване ще вземат кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия Серджо Арзени, някогашният белгийски министър ръководител и заместител общоприет секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Ив Льотерм и други, а със особено видеообръщение ще се включи и Джанкарло Джорджети – министър на икономическото развиване на Италия.

Чуждестранни посетители, представители на държавни и бизнес организации, банки за развиване и на научните среди ще се включат в панелите, отдадени на възобновяване на бизнеса след COVID-19, ролята на банките за развиване в поддръжката на МСП, бранша на дребния и междинен бизнес в Югоизточна Европа и доста други.

Домакини на събитието, което в границите на два дни и в редица полемики и презентации ще сложи най-важните тематики за развиването на бранша на МСП, са Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Българската банка за развиване.

Международната мрежа за МСП е основана през 2000 година като самодейност за подкрепяне МСП по време на конференция на членовете на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за МСП и глобализация в гр. Болоня, Италия. Ролята на INSME е да реализира връзка сред организации, които поддържат МСП, както и такива, които основават политики за финансиране на МСП. Към момента в нея членуват 65 организации от 34 страни, работещи в областта на интернационализацията, нововъведенията и софтуерния трансфер на МСП.

В мрежата вземат участие държавни и неправителствени организации, както и финансови институции, а съществена задача на INSME е да предизвиква интернационалното съдействие и публично-частното партньорство в областта на нововъведенията и софтуерния трансфер.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР