Оспорвана конкуренция се вихри кой да бъде новият областен управител

...
Оспорвана конкуренция се вихри кой да бъде новият областен управител
Коментари Харесай

Оглеждат професор математик за областен управител на Пловдив

Оспорвана конкуренция се вихри кой да бъде новият регионален шеф на Пловдив, откакто предходният Ангел Стоев заедно с останалите служебни губернатори подаде оставка.

Апетити към позицията има както от " Продължаваме промяната ", по този начин и от " Демократична България ". ГЕРБ към този момент се въздържат да предлагат.

Единият вероятен вид е някогашният регионален шеф Йордан Иванов, сегашен народен представител, да се завърне на поста. Той беше наместник на държавното управление в Пловдив по времето на кабинета " Кирил Петков ", написа " 24 часа ".

Другата опция била постът да заеме парламентаристът от " Продължаваме промяната " Росен Костурков. На държавното съвещание през вчерашния ден обаче не беше назначен нито един губернатор в страната. Oбсъждат se не толкоз имена, а кой да е профилът на индивида. В обединението се били разбрали бъдещите регионални шефове да не са ярки партийни фигури. Така за Пловдив изпъква личността на преподавателя по математика и информатика в Пловдивския университет проф. Ивайло Старибратов. Той беше и шеф на Математическата гимназия и е апетитен за безспорна фигура.

Старибратов беше в листата за общински съветници на " Демократична България " през 2019 година и депутат в 46-ото Народно заседание от същата групировка.

Той не е член на нито една от партиите в обединението.

Постът на регионалния шеф е привлекателен, защото се смята за трамплин към кметското кресло. По този път минаха Иван Тотев и Здравко Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР