Осмото издание на турнира по вдигане на тежести се проведе

...
Осмото издание на турнира по вдигане на тежести се проведе
Коментари Харесай

Кнежа събра най-добрите млади щангисти

Осмото издание на шампионата по повдигане на тежести се организира в Кнежа. В градчето се събраха клубове от съвсем всички райони на България - Сливен, Червен Бряг, Габрово, София и Русе. Общо 46 обещаващи тежкоатлети участваха в спортната конкуренция и се бориха за призовите места в четирите възрастови групи.

В конкуренцията годишно се организира в памет на създателя на спорта в Северозапада - Александър Бачийски. Участваха представители на Старт Червен бряг, Михаил Петров Габрово, ТСК Русе, Херкулес София, Христо Бъчваров Сливен и домакините от Мизия Кнежа.

На надпреварата стана ясно, че клуб Старт сменя името си и отсега нататък ще се споделя - Илиан Илиев, треньор на щангиста международен рекордьор Карлос Насар. Илиев си отиде от този свят ненадейно в края на предходната година.

Надпреварата в Кнежа има за цел основно да оказва помощ за развиването на обещаващите ни гении. Щангистите бяха разпределени във възрастовите групи - момчета до 13 години, девойки до 15 години, кадети до 15 и до 17 години. Те се състезаваха по профилираната система " Синклер ".

При най-малките първенец стана Асен Спасов от Херкулес, който с дуел от 134 кг събра 249,029 точки. Второ място на почетната стълбица зае представителят на домакините Милен Комаревски (136 кг) с 241,764 точки, пред Александър Бенунов (ТСК, 124) с 237,137 точки.

След това на подиума излязоха девойките. Първа е Руслана Атанасова (ТСК) със 185,874 точки и дуел от 115 кг. Втора се подреди Преслава Йорданова (ТСК) със 173,9 точки и резултат 87 кг, а трета е Зюмбюлка Чавдарова (Хр. Бъчваров) с 85,484 точки и дуел от 46 кг.

При кадетите до 15 години първенец стана Исус Кирилов (Херкулес) с 332,853 точки и дуел от 201 кг. Така състезателят на Кристиана Колева изпраща най-хубавата си година, като по-рано той заслужи бронзов орден на Европейското за кадети в Кишинев, Молдова.

Втори в тази възрастова група в Кнежа се класира Александър Емилов (Старт) с 295,391 точки и дуел от 233 кг, пред Румен Иванов (ТСК) с 289,391 точки и 160 кг дуел.

При най-големите успеха сграбчи представителят на домакините Танислав Ангелов, който взе златото с 366,686 точки. Ангелов събра 305 кг дуел след 140 кг в изхвърлянето и 165 кг в изтласкването. Втори остана Нино Симеонов (Херкулес) с 364,489 точки и дуел от 231 кг, пред Захари Венков (Старт) с 311,443 точки и 212 кг резултат.

Всички състезатели получиха по орден и тениска за присъединяване си в Кнежа, а призьорите разделиха стабилен награден фонд и купи, подсигурени от спонсорите на шампионата - община Кнежа, " Пролет " АД и кооперация " Зора ".

" Благодаря на спонсорите, защото точно те са в основата този шампионат да се утвърди като измежду най-основните в България. Нашата цел е да построяваме щангисти и напъните ни демонстрират, че съумяваме ", разгласи основният уредник Васил Милашки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР