Още през този месец оборудване и технически средства от армията

...
Още през този месец оборудване и технически средства от армията
Коментари Харесай

Латвия дава на Украйна допълнителна военна помощ - дронове, боепр...

Още през този месец съоръжение и механически средства от армията на балтийската страна, член на Европейски Съюз и НАТО, ще бъдат предадени на Киев, осведоми тя.

 

Новият пакет военна поддръжка включва муниции, експлозиви и оръжия, транспортни средства, комплекти за персонална отбрана и спомагателно съоръжение, разясни Силиня.

Освен това Латвия скоро ще изпрати и първите дронове, всеки на стойност 1 милион евро (1,01 милиона долара), в Украйна, посочи министър-председателката.

 

Силиня заяви, че украинците към този момент са тествали безпилотните самолети и са ги признали за годни за пердах. По думите й нейното държавно управление желае да даде 10 милиона евро за създаването на дронове още тази година.

" Един или повече хора " също могат да бъдат изпратени в Украйна, с цел да координират по-бързо и по-гъвкаво на място техническите въпроси, свързани с дроновете, позволи латвийската лидерка.

 

С оповестяването на новия пакет общата военна помощ, обезпечена от Латвия за Киев, ще възлезе на 392 милиона евро, уточни Силиня.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР