Още по темата: За 1 година поскъпнаха токът, дрехите и

...
Още по темата: За 1 година поскъпнаха токът, дрехите и
Коментари Харесай

Търсят чистачи с 1000 лв. заплата, юрисконсулт - с 600 лв.

Още по тематиката: За 1 година нарастнаха токът, облеклата и храните Търсят спецове по еврофондовете с 590 лева заплата

Не е вест фактът, че висшистите имат по-малки заплати от тези със приблизително, а дори и с главно обучение, изключително в случай че са на държавна работа. Проблемът е, че на фона на недостига на фрагменти тази наклонност се задълбочава. Например за позициите „ старши юрист “ и младши специалист в отдел " Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне ", оповестени за Областна дирекция „ Държавен фонд земеделие “ Пловдив, минималният размер на главната заплата е надлежно 600 лева и 590 лева Поделението на Националния застрахователен институт в Хасково търси счетоводител, който може да е без стаж, само че главната му заплата ще е най-малко 700 лева Същото месечно заплащане ще получава и шеф Дирекция " Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност " в регионална администрация Хасково. Иначе има условия да е магистър, без значение с каква компетентност, най-малко 4 година стаж, а владеенето на британски език - преимущество.

В същото време посредством Бюрото по труда в Пловдив работодатели търсят чистачи и помощници в семейства, хотели и институции, като оповестеното месечно заплащане за тях е 1000 лева

Между 1000 и 1300 лева дават на служащи по довършителни работи в строителството,

като този тип наемници са по-желани от майсторите. Естествено и за двата типа действия главното обучение е задоволително.

Въпреки нарастването на учителските заплати, търсенето на преподаватели по разнообразни предмети както и на начални учители е огромно, изключително в навечерието на новата образователна година. От Бюрото по труда в Пловдив не е оповестено каква заплата се предлага на учителите в района, само че за Враца се вижда, че заплатите на учители в професионалното обучение и образование и преподаватели в ЦПО, потеглят от 1068 лева

Има апетит и за медицински сестри, акушери и готвачи. Обявени са и 20 бройки за машинни оператори в текстилното, шивашкото и кожарското произвеждане. Нито за тях, нито за медицинския личен състав не са посочени заплати. Иначе от многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св. Пантелеймон - Пловдив " ЕООД ориентират през jobs.bg претендентите за работа, че търсят медицински сестри. Те ще получават брутна месечна заплата от 850 до 1300 лева според от заработката на отделението.

Средната заплата нагоре

През последните тримесечия България регистрира едни от най-високите темпове на повишаване на междинната заплата в Европейския съюз - с към 10% на годишна база. Това заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. По данни на Националния статистически институт междинното месечно заплащане в България за първото тримесечие на 2019 година възлиза на към 610 евро, или 1220 лева За второто тримесечие на годината има възходяща претовареност и намаляваща безработица, достигаща равнища от 4,2%. Иначе най-високата междинна месечна заплата на Балканите е в Словения - 1113 евро - 2226 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР