Още един от фаворитите за спечелването на Купата на африканските

...
Още един от фаворитите за спечелването на Купата на африканските
Коментари Харесай

Алжир отпадна сензационно от Мавритания

Още един от любимците за спечелването на Купата на африканските народи, Алжир, отпадна от шампионата след сензационна загуба от Мавритания с 0:1. Единственото попадение в срещата падна в 37-ата минута, когато прецизен бе Яли Делахи.

Така Алжир остана на последното място в група " D " и последва ориста на Гана. Групата бе извоювана от Ангола. " Черните антилопи " събраха 7 точки. Буркина Фасо остана на второто място с 4, а Мавритания зае третата позиция с 3 пункта и има късмет да се класира за елиминациите като един от най-хубавите трети тимове.

В 19-ата минута Адам Унас стреля от границата на пеналтерията, само че Бабакар Ниасе направи ужасно избавяне, с цел да резервира равенството.

Седем минути по-късно Усем Ауар опитва шанса си. Ударът му обаче мина на няколко сантиметри от левия непряк дирек.

В 37-ата минута Сюлейман Ане остана самичък против вратаря на Алжир Антони Мандреа, само че прати топката право в тялото на стража, който се намеси по отличен метод. Кълбото обаче попадна в Яли Делахи. Неговият изстрел се отби в гредата и влетя в мрежата.

11 минути след старта на втората част Мавритания можеше да вкара втори гол. Абубакари Койта направи прекрасен самостоятелен пробив и стреля, само че осъществяването му мина над напречната греда.

В 73-ата минута Аиса Манди можеше да изравни за " пустинните лисици ", само че Бабакар Ниасе сподели добър инстикт и избави.

Пет минути преди приключването на постоянното време на срещата Мавритания трябваше да означи второ попадение. Ударът на Папе Ибну Ба обаче срещна напречната греда.

Ангола победи Буркина Фасо с 2:0 в другия мач от групата. " Черните антилопи " поведоха в резултата с гол в 36-ата минута. Фреди извърши статично състояние и постави топката на главата на Мабулулу, който с акуратен удар с глава преодоля Ерве Кофи. Второто попадение за отбора падна във втората минута на добавеното време, когато прецизен бе Зини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР