Осем месеца след потопа в Царево и месец преди да

...
Осем месеца след потопа в Царево и месец преди да
Коментари Харесай

Започна изграждането на разрушените мостове в Царево след потопа

Осем месеца след потопа в Царево и месец преди да дойдат първите туристи стартира построяването на моста към кв. " Василико ".

Съоръжението беше изцяло разрушено при наводненията през септември предходната година и на него загинаха четирима души, отнесени от приливна вълна.

Възстановяването на три от разрушените мостове в общината се е забавило заради публичните поръчки и преместването на подземни връзки. Част от оборудванията попадат и в частни парцели.

Общината в Царево чака още помощ от държавата за възобновяване на разрушената инфраструктура в града и къмпингите. Досега държавното управление е отпуснало 40 млн. лв., а морската община чака още 30 млн. лева

" Откриваме нередности. Предишният мост е бил по-тесен и е бил очакван за коли с по-малки товари. С течение на времето той е бил дострояван и разширяван, което също го прави нестабилен. Мостът ще бъде доста по-здрав от предходния ", увери пред Bulgaria ON AIR техническият ръководител Марио Аврамов.

" Амбицията ни е основният мост към кв. " Василико "  и плаж Нестинарка да бъде подготвен до началото на летния сезон - в края на юни, началото на юли. Това по никакъв метод няма да попречва началото на туристическия сезон, тъй като имаме построени други обходни направления до обитаемото място ", сподели кметът на Царево Марин Киров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР