Осъденият на 7 г. затвор и сочен за тартор на

...
Осъденият на 7 г. затвор и сочен за тартор на
Коментари Харесай

Наркопласьор се ожени в затвора, работил като библиотекар и го пуснали предсрочно

 Осъденият на 7 година затвор и апетитен за главатар на проведена незаконна група за разпространяване на опиати Иван Досков е пуснат 1,9 година предварително от пандиза за положително държание преди 2 месеца. Търновецът с богато престъпно досие и прекарани 13 години по пандизите е много колоритна персона и с непокорен дух. 51-годишният Досков е сключил цивилен брак в пандиза с любовта на живота си Веселина, споделя самият той. Сватбата зад решетките е била преди година, а управата не разрешила охолно празненство. Въпреки това Иван и Веселина станали семейство и тя го чакала да изтърпи наказването си, написа " Борба ".

Другото любопитно от престоя му във Варненския затвор, където изтърпява последната година и половина от присъдата си, е работата му там като библиотекар. Предложили му и той приел, с цел да бъде покрай книгите. Признава, че доста обича историята и е прочел много издания през престоя си зад решетките. Това е единствената му публична работа в половинвековния му живот.

Сега е изцяло предан на развъждането и възпитанието на децата си – 14-годишната Христина и 10-годишния Иван. Дилян е 30-годишният му наследник, който сега е в Испания, откакто неотдавна също излезе от пандиза, където бе пратен като член на групата на татко си.

Рекордната присъда от 7 години Иван Досков получи през 2017 година. Делото се гледа от Спецсъда в София, а през това време двама от 8-членната тайфа починаха, другите получиха условни присъди след спогодби с прокуратурата. Само бащата и синът бяха наказани дейно.

През цялото време Иван Досков не се призна за отговорен и до момента твърди, че в този случай обвиняванията са били скалъпени и съшити с бели конци. Като доказателство сочи обстоятелството, че прокуратурата му е предложила съглашение от 5 години, от които да лежи 2,5 година Той отказал и тръгнал да потвърждава невинността си, само че вместо това му дали присъда от 7 години, въпреки много от очевидците да са сменили показанията си пред съда. Освен това е лежал в ареста 10 месеца вместо законните 8 и съзнателно са го държали 3,5 година със статут на следствен в Софийския централен затвор.

Иван Досков, който макар бурния си живот не се снабдява с прякор, е прекарал 13 години по пандизите у нас и в чужбина. Няма нито един ден трудов стаж и не счита да работи, най-малко към този момент. Учил е теология и богословие във ВТУ. Обича православието и има вяра в Бог.

После се прибира в България и още веднъж става прочут с екшън по време на циганска женитба в центъра на Велико Търново. В известното заведение " Джеронимо " избухва скандал, в който Досков е намушкан няколко пъти по време на последвалото сборичкване, само че оживява.

През 2016-а е шумно задържан като началник на ОПГ за разпространяване на опиати в региона, за което бе и 7-годишната му присъда. По това време ГДБОП бе блъснала и групата на Айдън, и групите на Бенката и Черния и парадоксът е, че и трите групи са упрекнати като монополисти едновременно в остарялата столица.

Наркотици обаче се продават и след задържането на трите групи – очевидно полицията не се пробва да спре този бизнес, а да го управлява, твърди Досков.

Досков има татуировки по цялото тяло, само че всички те са с древен сюжети, на почетно място са, естествено, фамилията му и умрялата му майка. Известният с престъпните си изяви търновец изяснява, че татуси не се вършат за декорация или поради фешън наклонност и нито една от неговите не е инцидентна. 90% са правени в пандизите, където си е заслужил престижа и уважението.

Този " воин “ от престъпния свят е дал своя вот единствено един път в живота си – през 1989 година за държавното управление на Съюз на демократичните сили. В същото време споделя, че е извънредно десен и постоянно е бил с такива убеждения, само че не харесва нито един политик толкоз, че да даде гласа си за него.

Човек без трудова брошура, чест посетител на пандиза, който не е упрекван единствено в ликвидиране, обезчестяване и данъчни закононарушения, в действителност самичък е избрал да живее по този начин. Той е от положително семейство, само че все пак е станал престъпник. Иван Досков е благополучен и свободен човек без значение кой какво мисли за него. И къде на смешка, къде на истина споделя, че има доживотна пенсия от Испания и поради това не си и помисля да работи нещо, каквото и да е то. Обещава обаче да се пази от бъркотии оттук нататък и заобикаля срещите с кримиконтингента. И се надява този път полицията да го остави да се любува на щастливия си фамилен живот и свободата…
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР