Организацията не е склонна да намалява годишната такса от $25

...
Организацията не е склонна да намалява годишната такса от $25
Коментари Харесай

„Плащай или разпродавай”, казва ICANN на gTLD регистратор

Организацията не е склонна да понижава годишната такса от $25 000

ICANN е непреклонна във връзка с таксата за домейни от най-високо равнище (източник: CCO Public Domain)

Организацията, ръководеща интернет домейните – ICANN , е отговори ла на молба за понижаване на годишната такса от 25 000 щ.д., която изисква от регистраторите на генерични домейни от високо равнище (gTLD) . И отговорът е изрично „ не ”.

Този напълно неизненадващ отговор е даден от шефа на службата Ръс Уейнщайн до Джон Маккейб, основен изпълнителен шеф на оператора на новия генеричен домейн от високо равнище „ Who’s Who Registry ”. През ноември Маккейб изиска от ICANN да понижи таксите си за gTLD като неговия –.whoswho – когато има „ нулева степен на корист ”. Таксите на ICANN са „ най-голямото перо ” в бюджета на компанията, показва Маккейб, представен от domainincite.com.

„ Ние съчувстваме за финансовите провокации, пред които могат да бъдат изправени някои нови оператори на gTLD ”, дава отговор Уейнщайн, акцентирайки най-много интервалите на „ прохождане ” на новите регистратори. Той споделя, че компаниите, които се заемат с сходна активност, са изправени пред предизвикателната задача да основат познаване на марката си измежду потребителите, а това може да отнеме доста време и изпитание.
още по тематиката
От друга страна обаче таксата от 25 000 $ годишно е известна на всички претенденти, преди те да подадат заявление. Тя е била „ обект на многочислени публични мнения, преди завършването на управлението за кандидатстване ”, показва Уейнщайн.

Искането на оператора на „ Who’s Who Registry ” до ICANN в действителност съответства с началото на процедура за наложително събиране на неизплатените такси. Затова не е изненадващо и, че Уейнщайн приключва писмото си, като показва, че „ всички нови регистратори на gTLD имат цялостната независимост да прекратят договорите си по каквато и да е причина и че е напълно задоволително съгласно разпоредбите на ICANN да продадат контракта си на различен регистратор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР