Оръжията ставали по-точни и далекобойниПолицаи от ГДБОП нахлуха в работилницата

...
Оръжията ставали по-точни и далекобойниПолицаи от ГДБОП нахлуха в работилницата
Коментари Харесай

Арестуваха майстор, преработвал въздушни пушки

Оръжията ставали по-точни и далекобойни
Полицаи от ГДБОП нахлуха в работилницата на русенец, занимавал се с преправка и разпространяване на пневматични оръжия. 44-годишният занаятчия е задържан, следва да бъде упрекнат и за пране на пари, добити от тайните продажби на модифицираните пушки.

Оръжейникът работил от януари 2023 година, антимафиотите надушили следите му и почнали да го наблюдават. Оказало се, че той се снабдявал с пневматични пушки, за които не се желаят специфични разрешителни и могат да се купят от оръжейните магазини. В работилницата си ги преправяла по този начин, че да станат по-мощни, по-точни и далекобойни. После посредством куриерска компания ги доставял на купувачи в цялата страна, а облагите прикривал като прехвърлял суми на името на подставени лица.

При обиските са открити общо девет въздушни пушки. Иззето е съоръжение за преработката им - компресор и бутилка за сбит въздух, два скоростомер-хронографа със заглушители, към 2000 профилирани пружини, компютър със програмен продукт за конфигурация мощността на оръжията, струг и стойка с бормашина. Открити са и 33 000 лв. и 1100 евро в брой. Издирени са и са призовани като очевидци притежатели на преправени пневматични оръжия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР